Lundgren: ”Det blir inget VM”

LES ROUSSES/STOCKHOLM. Moa Lundgren gick inte vidare från kvartsfinalen i lördagens sprint.

Efter loppet var hon besviken och ledsen.

– Det blir inget VM, säger hon med tårar i ögonen.

Moa Lundgren har kämpat med bland annat Linn Svahn om att ta en sista plats till VM. Men efter dagens sprint i Frankrike där hon åkte ut redan i kvartsfinalen så konstaterar hon själv med tårar i ögonen att det inte blir något världsmästerskap.

– Det blir inget VM och det känns bara skittråkigt. Jag blir ledsen och kan inte hålla tillbaka känslorna. Jag är stolt över vad jag har gjort och det kommer fler lopp efter VM. Så det finns roliga saker kvar även om det inte känns så just nu.

Om dagens tävling säger hon:

– Jag är både frustrerad och ledsen men stolt över det som jag har gjort. Jag kunde aldrig täppa luckan utför men det fanns inte där i dag. Min kropp är inte riktigt där jag vill vara. Jag har försökt att ta mig hit, mycket ska klaffa och ibland gör det de och ibland saknas det sista.

Det har varit mycket snack om duellen mellan dig och Linn, hur har du hanterat det?

– Ja men jag tycker att jag har varit duktig på att skapa glädje och nyfikenhet vad jag kan få till. Jag har varit sjuk en massa veckor och opererat blindtarmen men jag har inte funderat om och när utan bara maximerat mina dagar. Det hade varit magiskt att få avrunda med en VM-biljett, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN