Ricciardo övertygad: ”Satsa pengar på oss”

Red Bull tänker utmana Mercedes 2017

De dominerade i fyra säsonger.
Sedan kom regeländringen och ett annat team tog över.
Nu kommer nästa stora förändring och Red Bull är redo.
– Jag skulle sätta mina pengar på oss, säger Daniel Ricciardo.

Han har varit den främste utmanaren till Mercedes både 2014 och 2016 men till nästa år är han redo att inte bara ta upp kampen med den dubble världsmästaren Lewis Hamilton - han är också redo att gå om.
– Efter allt vad jag har hört om den nya bilen så skulle jag definitivt sätta mina pengar på oss, säger Daniel Ricciardo till Formula1.com.
– Jag tror att vi kan utmana honom. Om vi gör samma framsteg som vi gjorde under förra året kommer han inte att ha det enkelt, tro mig.

Mästarbil 2017

Ricciardo och hans teamkollega Max Verstappen var de enda två förarna som inte körde en Mercedes som lyckades vinna lopp 2016. Till årets säsong kommer en ny stor regeländring och bilarna beräknas bli runt fem sekunder snabbare jämfört med förra året och den stora förändringen kan kasta om i resultatlistan - även om det inte skett några större förändringar på när det gäller motorerna.
– 2017 är ett nytt år och jag hoppas att min bil är en mästarbil, säger Daniel Ricciardo.
Fram till och med 2013 var Red Bull det dominerande teamet i F1, men regeländringen inför 2014 gav Mercedes ett försprång. Inför årets säsong har reglerna återigen justerats och därmed har rollerna återigen kastats om.

Red Bull har ännu inte meddelat när årets bil ska presenteras, först ut är Renault den 21 februari och de första testerna inleds i Barcelona den 27 februari. I år deltar bara tio team i VM eftersom Manor har gått i konkurs.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.