Svenskens passning till stjärnan: ”Vi jublade i stugan”

SPORTBLADET

ÅRE. Marcel Hirscher knäckte återigen konkurrenterna och tangerar Ingemar Stenmarks rekord efter segern.

Nu skickar Matts Olsson en passning till österrikaren.

– Han kan gärna tagga ner, säger svensken.

Marcel Hirscher hade hade vunnit fem av de sex storslalomtävlingar han ställt upp i i världscupen den här säsongen. I Åre kom ännu en seger.

Efter nya succén skickar Matts Olsson en passning till österrikaren som tidigare i veckan avslöjade för Sportbladet att han kan sluta.

– Vi jublade i stugan i går när vi läste det. Men det är både och det där, det är jäkligt kul när han är ute för man slutar aldrig att imponeras av honom. Men för våra egna resultat vore det toppen om han i alla fall lugnade sig lite, säger Olsson och skrattar.

Foto: BILDBYRÅN

Tog 13:e världscupsegern

Storslalomsvensken, som slutade sexa i Åre, hoppas att Hirscher inte är riktigt lika dominant nästa säsong om han fortsätter.

– Så länge han kör är det en plats som är tagen på pallen. Jag behöver nog så fritt framåt som möjligt. Det är nog svårt med dem andra. Nejdå, det vore kul om han gör ännu mer historia. Men det är klart, tagga ner kan han gärna göra, säger Olsson.

Hirscher vann storslalomtävlingen i Åre före Henrik Kristoffersen och Victor Muffat-Jeandet.

Hirscher har nu vunnit 13 världscupsegrar den här säsongen, vilket tangerar Ingemar Stenmark och Hermann Maiers rekord på flest världscupsegrar under en säsong.

– Jag trodde inte att det har var möjligt. Det är bara wow. Att vara lika med de två gigantiska åkarna är enormt, säger Hirscher.

Vinner Hirscher även morgondagens slalom blir han ensam på toppen.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM