Här tränas Arsenal av svenske ikonen

Kallades in – ledde stjärnorna tillsammans

avAndreas Käck

Foto: Stuart MacFarlane / ARSENAL FC VIA GETTY IMAGES ARSENAL FC

Om Fredrik Ljungberg, 41, är uppskattad i Arsenal?

Fråga Unai Emery.

På onsdagen valde han att kalla in den svenske ikonen till A-lagets träning.

Mellan 1998 och 2007 firade Fredrik ”Freddie” Ljungberg stora framgångar i Arsenal som spelare.

Nu är han tillbaka i klubben som tränare.

År 2016 tog han över som U15-tränare och i somras, efter en sejour i tyska Wolfsburg, återvände han för att ta över klubbens U23-lag.

– Jag är glad över att vara tillbaka. Arsenal har alltid haft en speciell plats för mig och jag är verkligen glad över möjligheten att jobba med U23-laget. Jag ser fram emot att jobba med de talangerna som finns i klubben, jag känner många av dem väl och jag vill hjälpa dem att utvecklas och bli de bästa spelarna och människorna de kan bli, sa Ljungberg då.

Blev inkallad

Sedan dess har han, bevisligen, utvecklat en fin relation med A-lagstränaren Unai Emery.

När spanjoren på onsdagen ledde sitt lag – som för tillfället är rejält decimerat då många av spelarna är i väg på landslagsuppdrag – gjorde han det med den svenske klubbikonen vid sina sida.

”Ledde den tillsammans”

Daily Mail rapporterar att Ljungberg och Emery ledde träningen, där tongivande stjärnor som Alexandre Lacazette och Hector Bellerin deltog, tillsammans.

Vanligtvis är det Juan Carlos Carcedo, Steve Bould och Pablo Villanueva som är Emerys hjälpande händer, men vem vet – kanske är Ljungberg på väg in i det absoluta finrummet?

ARTIKELN HANDLAR OM