”Vi fattade fel beslut”

Publicerad:
Uppdaterad:

Viasat ändrar sitt beslut.

De två avslutande F1-loppen sänds i TV 6.

Efter gårdagens tittar- och läsarstorm gör Viasat en helomvändning.

Säsongens två avslutande F1-lopp kommer nu visas parallellt i Viasat Motor och i TV 6. Samma kanal som sänt de 16 F1-lopp som redan avgjorts den här säsongen.

Men till nästa säsong kommer alla lopp att sändas i Viasat Motor.

– Lanseringen av samtliga kanaler var tvungen att ske samtidigt, men det blev lite dumt med just formel 1. Vi förstod att folk skulle bli upprörda, men vi trodde inte att det skulle bli så aggressivt och att det skulle bli en sådan storm, säger Viasats sportchef Per Tellander.

– Det blev korsdrag och vi vill ju inte att motorsportfansen ska bli upprörda utan att de ska tycka att det vi gör är bra.

”Värre än vi trodde”

Varför backar ni?

–?När det blev ett sådant liv så ville vi vara tillmötesgående. Viasat Motor är en nischad kanal, då måste tittarna vara våra vänner och då är det dumt att börja med en konfrontation direkt.

Hade du förväntat dig den reaktionen från fansen?

– Det var klart värre än vi trodde, även om vi förstod att det inte var ett jättebra beslut.

Var det självklart att ändra er inställning?

– Eftersom vi tog ett annat beslut i början så var det klart att det var ett antal diskussioner fram och tillbaka. Men vi kände att vi fattat fel beslut och när vi nu hade tid att ändra oss så ville vi göra det, säger Per Tellander.

TV 6 ett skyltfönster

Viasat Motor kommer att lanseras på fredag, där får tittarna ett exklusivt material redan i samband med den första träningen och det blir en längre sändning med förarkommentarer och analyser i samband med loppet på söndagen. Dessutom är det utan reklamavbrott. För alla Viasat Sports kunder finns kanalen med i utbudet från och med fredag.

I TV 6 däremot kommer kvalet och loppet att sändas, med samma struktur på sändningen som det varit under hela säsongen och med de obligatoriska reklamavbrotten.

– I Viasat Motor har vi mer sändningstid och där hamnar det exklusiva materialet. Vi vill göra något extra och då ser vi sexan som ett bra skyltfönster under säsongens avslutande två lopp.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN