Glenn klar för Viasat

Publicerad:
Uppdaterad:

Strömberg fjärde drömvärvningen – debuterar på tisdag

Drömvärvning Glenn Strömberg går till Viasat – samtidigt som han blir kvar på SVT. ”Jag är jävligt nöjd”, säger Strömberg till Sportbladet.
Foto: Anders Deros
Drömvärvning Glenn Strömberg går till Viasat – samtidigt som han blir kvar på SVT. ”Jag är jävligt nöjd”, säger Strömberg till Sportbladet.

Två veckor försenat efter hårda förhandlingar.

Nu är den stora TV-bomben ett faktum – Glenn Strömberg är klar för Viasats Champions League-sändningar.

Men blir kvar som fotbollsexpert för SVT i ett unikt samarbete.

– Jag är jävligt nöjd, säger Glenn.

De hårda förhandlingarna skulle egentligen varit klara för två veckor sedan. Men först i går föll alla pusselbitar på plats. Glenn Strömberg blir expertkommentator för Viasats Champions League-matcher under säsongen 2008/09.

Han gör debut på tisdag när han kommenterar Ålborg–Manchester U tillsammans med Henrik Strömblad. På onsdag gör Strömberg och Strömblad Zlatans Inter mot Markus Rosenbergs Werder Bremen.

”Alla nöjda”

Glenn Stömberg får inte medverka i samband med Viasats landslagssändningar, då är han som vanligt fotbollsexpert för SVT i det unika samarbetet som också innebär att SVT-tittarna får höra hans röst under VM 2010.

– Det här var en ny situation för alla parter, därför drog det ut på tiden men nu är alla nöjda. Jag är i alla fall jävligt nöjd, säger Glenn Strömberg till Sportbladet på fredagkvällen.

Den hyllade expertkommentatorn har saknat att få göra de stora matcherna live.

– Jag skulle kunna tala länge om det här, men att få kommentera Champions League live är det största. Det engagerar alla, från den inbitne supportern till den mäktige företagsledaren. Som kommentator kommer man nästan upp i samma puls man hade som spelare.

”Chelsea vinner”

Var spelas bäst fotboll – en toppmatch i VM eller en toppmatch i Champions League?

– Det är en kul och intressant fråga. Jag tror att de är ganska nära varandra. Möjligen är intensiteten ännu högre i Champions League.

Vilka vinner årets upplaga?

– Någon spågubbe har jag aldrig varit men för mig har Chelsea en enormt hög lägstanivå, en stabil defensiv och de är trygga i sin offensiv. De behöver Drogba som jag håller som världens bästa anfallare, men ska jag plocka ut ett lag så blir det Chelsea, säger

Glenn Strömberg.

Viasat har tidigare under sommaren/hösten värvat Ola Wenström, Sladjan Osmanagic och Ola Andersson.

– Med Glenn Strömberg i laget får vi Sveriges i särklass bästa fotbollsteam, säger Per Tellander, sportchef på Viasat Sport.

Publicerad: