”Det här lovar mera”

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ylva Nowén hyllar Pietilä-Holmner

Maria Pietliä-Holmners succé var ingen tillfällighet.

Förra slalomstjärnan och experten Ylva Nowén såg en tydlig utveckling.

– Det var en stark Maria vi såg, säger hon till sportbladet.se.

Ylva Nowén.
Foto: Peter Kjellerås
Ylva Nowén.

Den alpina säsongen är igång på allvar och det är de svenska tjejerna också. Dagens resultatrad blev tvåa (Maria Pietilä-Holmner), sjua (Anja Pärson), åtta (Therese Borssén) och 21:a (Frida Hansdotter). Ylva Nowén följde dramatiken framför tv:n och hon blev imponerad av vad hon såg. Inte minst givetvis av dagens tvåa.

– Maria har tidigare varit lite valpig i sin åkning. Ändå har hon varit duktig. Nu tycker jag att man såg att hon var betydligt mer mogen i sin åkning. Det här lovar mycket mer, säger Nowén.

Grov miss

Pietilä-Holmner låg trea inför det andra åket då hon ökade takten ytterligare och endast en för dagen glödhet Lindsay Vonn kunde stoppa svenskan. Amerikanskan vann trots en grov miss i branten. Men det grumlar inte den svenska glädjen.

– Jag såg en sprudlande styrka hos Maria. Jag vet ju inte exakt vad hon har legat på i träningen, men hon är väldigt ambitiös, säger Nowén.

Nöjd med alla

Experten är inte bara nöjd med Maria Pietilä-Holmner utan även de andra svenskorna får beröm av Ylva Nowén.

– Frida satsade ju rejält i andra åket och visar en pondus som var jätterolig att se. Anja var den gamla Anja i flacken även om hon var passiv i branten, men det har aldrig varit Anjas styrka. Tessan (Therese Borssén) visar också att hon är ordentligt på gång. Det var ett roligt kvitto det här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN