LeBron höll show i premiärsegern

1 av 3 | Foto: AP
SPORTBLADET

Först hissades NBA:s mästarlagsbanderoll. Sedan visade Cleveland varför man är USA:s bästa basketlag.

I säsongspremiären krossades New York med 117–88.

NBA-premiären föregicks som vanligt av en hyllningsceremoni av mästarlaget. Mästarlagsbanderollen hissades och spelarna presenterades med sina mästarringar på som bevis för sommarens finalseger över Golden State.

Clevelands storstjärna LeBron James blev för ovanlighetens skull inte poängbäst. Men han var ändå dominant med 19 poäng, 11 returer och 14 assist.

– Jag försökte bara fortsätta som jag slutade förra säsongen och ha kroppen i form, säger James.

Kyle Irving blev poängbäst med 29 poäng.

"Skärpte oss"

Cleveland tog en 28–18-ledning efter första perioden, New York hämtade in och var bara två poäng efter i halvtid, men i den tredje perioden drog Cleveland ifrån till 82–64 och utökade ledningen ytterligare i den fjärde.

– Vi har ett jättebra lag, vi var lite rostiga i första halvan med några dåliga vändningar i andra kvarten. Men vi skärpte oss i sista och fjärde. Det var en bra vinst, säger James.

Finalförlorarna Golden State, som dominerade grundserien med rekordmånga segrar – 73 – fick ingen kanonstart på den nya säsongen. Det blev förlust mot San Antonio med 100–129.

Nyförvärvet från Oklahoma, Kevin Durant, var Kalifornien-lagets främste poänggörare, 27, men San Antonios Kawhi Leonard satte fler, 35.

Före matchen hölls en ringceremoni för mästarna från Cleveland, och en känslosam LeBron kunde inte hålla tillbaka tårarna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket