Så stöttar Sarah de stoppade simmarna

avKristoffer Bergström

Två av Sarah Sjöströms bästa vänner är i en infekterad konflikt med förbundet.

Nu visar Sarah sitt stöd för simmarna.

– Vi är inte bara konkurrenter utan väldigt goda vänner, säger Michelle Coleman.

I början av oktober meddelade Svenska simförbundet att den regerande världsmästaren Jennie Johansson och EM-bronsmedaljören från 2014 Michelle Coleman tills vidare stoppas från att tävla med landslaget.

Förbundet vill inte gå in närmare på vad som har hänt, men de två simmarna har tidigare varit bestämda och åsiktsstarka. I november 2014 höjde de rösterna efter att Simon Sjödin petats från kortbane-VM i Doha.

”Självklart på deras sida”

Konflikten mellan förbund och simmare pågår än, därför är det oklart när de får komma tillbaka till landslaget. När Sportbladet pratar med Simon Sjödin den här gången vill han inte säga för mycket med hänsyn till processen, men han har inga problem att välja sida i konflikten.

– Jennie och "Micha" är mina lagkamrater och två av mina bästa vänner, så självklart är jag alltid på deras sida, säger han.

Senare under torsdagskvällen la Sarah Sjöström upp en bild på Facebook. Den kan tolkas som att hon också stöttar Coleman och Johansson.

”Väldigt goda vänner”

Simmarna syns krama om varandra efter en målgång i en lagkapp och bildtexten är hämtad från Beyoncé: Vem styr världen? Tjejer! Den korta textraden avslutas med två simmaremojier.

Michelle Coleman berättar att hennes kompis har varit införstådd i förbundets beslut från början.

– Ja, Sarah har varit informerad lika mycket. Vi är inte bara konkurrenter utan väldigt goda vänner. Vi pratar, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM