Ericsson: ”Kurvan pågår för evigt”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus Ericsson om Shanghai-banans svåra inledning: ”Känns som att den aldrig tar slut”

För ett år sedan tog Marcus Ericsson och Sauber poäng i Kina.

I år kör de för att överleva.

– Självklart vill vi som team ligga ännu längre fram, säger Marcus Ericsson.

Årets säsongsinledning har varit tuff för Sauber-teamet har tappat på konkurrenterna jämfört med för ett år sedan och inte alls kvalat bra. Nu väntar Kinas GP och redan 260 meter efter starten på Shanghai International Circuit möter förarna en av årets mest spektakulära kurvor. På banskissen påminner den första kurvan om en snäcka, men för förarna är det en svår utmaning som avgör hela varvet.

– Den första kurvan är väldigt utmanande, det är en väldigt snabb ingång i den kurvan och den pågår för evigt, säger Ericsson till Sportbladet.

”Är väldigt speciell”

Förarna upplever att kurvan aldrig tar slut eftersom den första kurvan går in i den andra innan den viker av mot kurva tre som fortsätter in i kurva fyra. Förarna kommer in mot kurvan med en hastighet på lite mer än 300 km/timmen, men minskar sedan farten och är nere på 85 kilometer i timmen inne i kurva tre för att vid utgången av kurva fyra vara uppe över 170 km i timmen.

– Jag har rätt hög fart när jag kör in i den och när jag kört ett tag så tror jag varje gång att den är slut, det känns som om den måste vara slut, men den bara fortsätter och fortsätter en bra stund till. Den kurvan tar aldrig slut och är väldigt, väldigt speciell.

”De är långt före oss”

– Det är väldigt svårt att få till kombinationen kurva ett och två, fegar du i ingången så tappar du mycket tid, säger Ericsson.

Inför helgens lopp är hans Sauber pressat. Teamet som har ekonomiska problem har inte heller fått årets bil att fungera samtidigt som konkurrenterna har utvecklats.

– Vi återfinns i samma grupp som Renault och Manor, säger Marcus Ericsson till Motorsport Total.

– McLaren däremot har tagit ett par stora steg framåt och är lite för långt före oss. Självklart vill vi som team ligga längre fram, men vi har haft en del problem under inledningen av säsongen.

Kvalet till Kinas GP startar klockan 09.00 i morgon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM