Wilander ska träna USA:s stora hopp

Publicerad 2016-03-22

”Hon kan bredda banan mer än vad de andra tjejerna kan”

Madison Keys.

Mats Wilander gör comeback som coach.

Tidigare världsettan och numera uppskattad expertkommentator i "Game set och Mats" ska träna ett amerikanskt superlöfte.

– Madison har en fantastiskt stor potential, säger Wilander till Challenge.

Mats Wilander,51, ska ta sig ann den amerikanska supertalangen 21-åriga Madison Keys.

Madison är rankad 24:a i världen och framför sig bland amerikanskorna har hon systrarna Williams och Sloane Stephens. Wilanders adept är den yngsta bland de tolv amerikanskorna som är rankade topp 100. 

– Madison har en fantastiskt stor potential. Jag har alltid gillat henne. Hon har ett skönt spel och visar ett djävlar anamma så det här ska bli spännande, säger Wilander till Challenge.

Första turneringen i Miami

Duon ska göra sin första turnering ihop i WTA-tävlingen i Miami under veckan. Redan nu har Wilander koll på vad talangen behöver förbättra för att nå den yttersta toppen.

– Först och främst handlar det om att hon ska spela mer varierat. Hon och Serena Williams slår hårdast av damerna men jag vill få Madison att få lite mer topppinn i sin forehand än vad hon har nu, säger Mats till Challenge.

– Sen vill jag att hon utnyttjar sin serve bättre. Hon har en bra första- och andraserve och kan slica, kicka och slå platt. Med sin teknik och styrka kan hon bredda banan mer än vad de andra tjejerna kan, säger Mats.

Wilander har tidigare tränat Tatiana Golovin, Marat Safin och Paul-Henri Mathieu och mellan åren 2002-2010 var han Sveriges Davis Cup-kapten. De senaste åren har 51-åringen hållit till i studion hos Eurosport som expertkommentator.