Skräll i US Open – Nadal utslagen i natt

avErik Karlsson

Foto: AFP

US Open-natten bjöd på en riktig skräll.

Lucas Pouille, 22, slog ut Rafael Nadal i ett femsetsdrama, 6-1, 2-6, 6-4, 3-6, 7-6, som pågick i fyra timmar och sju minuter.

– Jag gav allt. Nadal är en av de största spelarna, säger han i segerintervjun.

Fransmannen Lucas Pouille har gått som en raket på ATP-rankningen under 2016. Efter att ha åkt ut i första eller andra omgången i sina åtta först Grand Slam-starter slog han till och gick till kvartsfinal i Wimbledon tidigare i somras.

Och formen håller i sig.

I US Opens fjärde omgång ställdes den 25-rankade fransmannen mot fjärdeseedade Rafael Nadal och han kopplade greppet direkt genom att vinna första set med 6-1.

Nadal svarade med 6-2 i andra, Pouille vann tredje med 6-4 innan Nadal ordnade ett femte avgörande genom att vinna fjärde med 6-3.

I avgörande set brejkade "Rafa" Pouilles serve tidigt men 22-åringen vägrade ge sig och tog matchen till tiebreak.

Möter landsmannen i kvarten

Och väl där spelade han lysande tennis fram till 6-3 men brände sedan alla tre matchbollarna. Men när Rafael Nadal missade ett jätteläge att skaffa sig sin första matchboll när han slog en forehand i nät kunde Pouille ta vara på sin fjärde chans. Med en rak forehand längs med sidlinjen avgjorde han femsetsrysaren och kunde kasta sig mot marken för att jubla.

Lucas Pouille är därmed klar för kvartsfinal där han ställs mot landsmannen Gael Monfils. Faktum är att tre av tre spelare som tagit sig till US Opens kvartsfinaler i skrivande stund är fransmän då även Jo-Wilfried Tsonga nått dit.

ARTIKELN HANDLAR OM