”Kände på den – blev inspirerad”

SPORTBLADET

Nordqvist siktar på att göra som Stenson

RIO DE JANEIRO. Anna Nordqvist her redan känt på en OS-medalj.

Nu drömmer hon om att reprisera Henrik Stensons bedrift.

– Vi har blivit inspirerade, säger hon.

Golfen är tillbaka i OS för första gången på 112 år och den historiska comebacken fick en svensk medaljör på herrsidan då Henrik Stenson tog hem silvret efter ett rafflande drama på söndagen.

”Var coolt”

En av åskådarna: Anna Nordqvist.

– Man fick gåshud när man gick där ute på banan och följde Stenson på de sista nio hålen. Det var jättekul. Han är en stor förebild och det är jättestort för golfen i Sverige att vi tagit en medalj, säger hon.

På väg hem från banan hamnade hon på samma buss som just Henrik Stenson.

– Ja, jag och min caddie satt och snackade lite med Stensons, Justin Roses och Sergio Garcias caddies. Vi fick lite tips på hur banan spelas.

Hon passade förstås på att känna på silvermedaljen.

– Det var coolt, den var ganska tung. Men jag är så glad för Henriks skull, jag vet hur hårt han har jobbat för det här och det är kul att se att hårt arbete lönar sig.

”Drömmer om det”

På onsdag drar damernas tävling i gång.

Anna Nordqvist har redan känt på en medalj – nu vill hon skaffa en egen.

– Egentligen har jag inte satt upp några speciella förväntningar men det är klart att tävlingsmänniskan i mig kommer fram. När man ser killarnas medaljceremoni så drömmer man om att stå där själv.

Ni inspirerades?

– Absolut. Nu handlar det om att göra en bra vecka och se hur långt det räcker. Samtidigt känner man sig som en vinnare bara genom att vara här, säger Nordqvist.

Även Pernilla Lindberg drömmer om medalj.

– Det vore mitt bästa resultat någonsin. Det är ett högt mål, men jag har potentialen för att hävda mig där uppe, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM