Efter fiaskot – talar ut: "Jag vill ge upp"

SPORTBLADET

Skriver själv på Instagram: ”Gömde mig efter i stället – ville slåss om medaljer”

Foto: Erika Kinseys EM slutade i fiasko – nu talar hon ut.

Erika Kinseys EM slutade i fiasko.
Efter vägrade hon prata i media – men har nu talat ut på Instagram.

”Jag känner mig som ett misslyckande gång på gång”, skriver hon.

Erika Kinsey la under våren ut en bild på sociala medier där hon berättade om sin svåra ångest. Bara dagarna innan EM förklarade hon för Sportbladet:
– Det bara kommer och går. Vissa dagar är jag tipp-topp och andra dagar kommer jag inte upp ur sängen, det bara dyker upp från ingenstans, sa hon då.

”Jag gömde mig”

EM i Amsterdam slutade i fiasko. Kinsey rev två gånger redan på 1,85, men klarade det sista försöket. Väl på 1,89 rev hon tre gånger, vilket inte räckte till en finalplats.

Efter tävlingen vägrade hon att prata med media. Under torsdagen förklarade hon sig på Instagram.

”Även om vissa tror att det var ett fiasko att jag inte gick till final var det en vinst för mig. Jag gick ut och försökte, jag gav aldrig upp även om jag ville och när det hade varit enklare att gå och gömma sig. Jag gömde mig efter i stället, för att jag behöver tid. Jag är självklart ledsen, arg och besviken, och kommer vara det en längre tid. Jag vill mer och jag ville slåss om medaljer”, skriver hon.

”Jag vill ge upp”

I inlägget skriver hon även om sin ångest. Hur hon vill ge upp och hur rädd hon är.

”Jag kämpar, och det är inte bara med höga hopp, jag kämpar med livet. Jag vill ge upp eftersom att mitt hjärta är i bitar, men jag är för tävlingsinriktad, och någonstans djupt, djupt inom mig så kan jag inte släppa mina drömmar. Jag känner mig som ett misslyckande gång på gång, men segern är att jag reser mig upp gång på gång trots att jag är rädd och förvirrad om varför jag gör det”.

Efter missräkningen i EM kommer nu Kinsey troligtvis inte få tävla i OS.

– Det blir nog svårt att få med Erika nu, erkände förbundskapten Karin Toreklint.

Kinsey själv tycker dock utan tvekan att hon förtjänar en plats i Rio.

”Jag kommer inte att ge upp. Jag har klarat gränsen fem gånger, och några dåliga hopp kan inte ta det ifrån mig. Allt kan hända i sportvärlden, och det är inte alltid samma lag eller person som vinner, vilket är det som gör idrott så spännande, och ibland extremt svårt och frustrerande”.

”Kommer vara stark”

Hon avslutar inlägget med att tacka alla som stöttat henne.

”Tack alla fantastiska människor som alltid är där, som inte dömer mig för vad jag är eller hur jag presterar. Tack för alla meddelanden, jag kommer att svara när jag är redo, men just nu måste jag säga att det betyder mycket. 'Jag kommer vara stark även om allt går fel'.”

Se hela inlägget nedan:

ARTIKELN HANDLAR OM