Svenske tränaren får toppjobb i KHL

avHans Abrahamsson

Återförenas med guldmålvakten i ryska klubben

Foto: Bildbyrån
Persson var även målvaktstränare under JVM 2013.

Han har varit med och lyft fram målvakter som Viktor Fasth och Markus Svensson.

Nu har Stefan Persson, 50, klart med ett nytt toppjobb.

AIK:s målvaktstränare är överens med storklubben Spartak Moskva, där han återförenas med finalmålvakten Markus Svensson.

– Det här är en jätteutmaning för mig, även om jag verkligen trivts i AIK, säger Persson.

Silly season är igång för fullt och både spelare och tränare byter klubbar. Sportbladet kan nu berätta att AIK:s populäre och framgångsrike målvaktstränare Stefan Persson lämnar klubben.

Enligt vad Sportbladet erfar har Stefan Persson gjort klart med KHL-klubben Spartak Moskva.

Att det blir just Spartak är ingen slump. Enligt uppgifter till Sportbladet är det också klart att Skellefteås Markus Svensson, 31, spelar där nästa säsong. Uppgifter som Sportbladet redan skrivit om.

Jobbade tillsammans i AIK

Svensson och Persson jobbade tillsammans under ett år i AIK innan Svensson flyttade vidare till Skellefteå.

Där har han växt ut till en landslagsmålvakt.

SM-finalen mot Frölunda blir det sista Svensson gör i Sverige för den här gången. Smålänningen blev skadad i den första finalmatchen, men kan eventuellt vara spelklar till på torsdag.

Stefan Persson har, trots en hel del anbud, varit AIK troget de tio senaste säsongerna. Nästa säsong väntar en stor utmaning i Europas bästa hockeyliga.

– Det är jättesmickrande att få ett sånt erbjudandet. Det är också ett sätt för mig att utvecklas efter många år i Sverige. Jag har fått en konkret erbjudande, men har inte skrivit på något än. Det är en jättehäftig utmaning och jag har varit öppen med AIK om att jag har fått det här. Jag har tagit upp det hemma också, det är en viktig bit, och jag har fått okej från familjen, säger Persson.

Vad är det som fattas innan det är helt klart?

– Egentligen bara att jag skriver på kontraktet, det var några detaljer jag ville ha in. Men allt känns jättebra och jag har egentligen fått svar på alla frågor jag ville ha svar på.  Det här är en jätteutmaning, även om jag verkligen trivts i AIK den här säsongen. Det har varit bästa året på länge i AIK.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL