Sarah avstår VM i Kanada

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag sätter igång och tränar i december-januari någon gång”

Foto: TT
Efter OS-succén avstår Sarah Sjöström kortbane-VM i Kanada.

Efter OS-guld och världsrekord behöver Sarah Sjöström lång semester.

Därför hoppar hon av kortbane-VM i Kanada i december.

– Jag sätter igång och tränar i december-januari någon gång, säger hon till P4 Extra.

Sarah Sjöström har varit hemma i Stockholm i två veckor snart. Hon har firat sin 23-årsdag, vilat, käkat pizza, stannat inne med hunden och sambon. Chillat, som hon själv uttrycker det.

I Rio de Janeiro vann hon guld, silver och brons och blev därmed den första svenska simmaren att vinna tre individuella medaljer i ett spel.

– Jag simmade snabbare än jag någonsin gjort i en OS-final. Det är så himla stort att man kan lyckas med det. Det visar att jag kan hantera all sorts press, säger Sjöström till P4 Extra.

"Inte ens badat"

Men ansträngningarna slet hårt på kroppen. I intervjun berättar hon att det var svårt att äta på slutet av mästerskapet och att hon därför behöver rejäl rekreation. Därför kommer Sarah Sjöström hålla sig från bassängen i månader.

– Jag har inte simmat någonting. Inte ens badat. Jag har semester, så varför ska jag gå till jobbet? Det finns väl ingen som går till jobbet på semestern, tänker jag. Jag har ganska mycket tid på mig att träna upp mig till nästa OS, säger hon.

Det dröjer innan Sarah Sjöström tävlar igen. På kortbane-VM i Doha i december 2014 plockade hon hem fyra medaljer och slog världsrekord på hundra fjäril och tvåhundra frisim.

Börjar träna runt jul

I december är det dags för kortbane-VM i kanadensiska Windsor. Då har Sarah Sjöström just kommit igång med träningen och kommer inte vara redo att kämpa om medaljerna.

I P4 Extra berättar hon om nästa viktiga punkt i schemat.

– VM i Budapest 2017, i slutet av juli. Det är nästa mästerskap jag gör. Det är en stund kvar. Jag sätter igång och tränar i december-januari någon gång.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM