Mejla

Peter Wennman

Wennman: Typiskt att läslovet ska komma nu

SPORTBLADET

LONDON. Typiskt, nu när det har börjat så intressant och bra – inte minst för alla Zlatan-beundrare – gör Premier League uppehåll för landslagsspel.

Efter helgens omgång tar klubbarna höstlov fram till den 10 september.

Eller läslov, heter det visst nu.

Inte för att jag tror att herr Ibrahimovic har tid eller lust att läsa några tyngre romaner under sina spellediga dar, men han kan ju alltid bläddra i de tidningar som strött beröm över honom efter hans första, imponerande insatser.

Tre fullträffar på två ligamatcher, fin chans att öka på målskörden ytterligare när Manchester United möter Hull borta i eftermiddag.

Jag läser i Daily Star att förre United-stjärnan Jesper Blomqvist uttalar sig i lyriska ordalag om Zlatan, och så gör de flesta här numera. Munvädret Stan Collymore drar till exempel paralleller med Eric Cantona i Daily Mirror.

Sensationell öppning

Nu står alltså Hull City Tigers på programmet, det Hull som knappt får ihop en trupp på 13 spelare – men som ändå vunnit sina två första matcher. Det är en sensationell öppning som väl ändå måste ta stopp här. Oddset för att de ska vinna ligan är ännu högre än de 5 000 gånger pengarna som spelbolagens satte på Leicester som segrare förra säsongen. TV-experten Robbie Savage har till och med lovat på twitter att sitta i studion spritt språngande naken om Hull blir mästare. Tydligen populärt med den typen av löften.

Tigers bör alltså bli en lätt aptitretare inför Den Stora Smällen den 10 september:

Manchester United-Manchester City.

José Mourinho-Pep Guardiola.

Eller om ni vill:

Zlatan Ibrahimovic-Pep Guardiola.

Fönstret igenklappat

Pressen har gott om tid att ladda för den fighten. Det kommer att hetsas och spekuleras och byggas upp ett enormt intresse för det derbyt.

Det känns som om det är först där och då som Premier League drar igång på allvar och visar vartåt det här tänker ta vägen.

Då har vi blivit av med det här olägliga höstbreaket och dessutom fått ett igenklappat transferfönster. Vi vet då vilka spelare klubbarna har att röra sig med. Slut på de ständiga drömmarna om Guds nedstigande på jorden sista transferdan.

Både Mourinho och Pep förklarade sig nöjda under gårdagens presskonferenser. De tänker inte jaga nån mer. De har köpt vad de behöver. De såg belåtna ut.

Det enda som möjligen bekymrar dem är vilka spelare de tänker försöka bli av med i början av nästa vecka. I Mourinhos fall handlar det främst om Bastian Schweinsteiger, i den ljusblå delen av stan gråter fansen över den lojale Joe Harts öde.  Och Joe gråter själv.

Det där är emellertid två managers som inte tar hänsyn av sentimentala skäl. Det vet vi sen gammalt. Hur det sen slutar med alltihop återstår att se.

Wenger: Vänta och se

I London satt samtidigt två andra topptränare och önskade att det faktiskt skulle hända lite mer innan transferfönstret stänger.

Chelseas Antonio Conte såg besviken ut när han sa att ”det inte riktigt hade gått efter planerna”. Jag antar att han var ute efter en anfallare och en försvarare till.

Och Arsenals Arsene Wenger, som just inhandlat Shkodran Mustafi (Valencia) och Lucas Perez (Deportivo La Coruna) för drygt 50 miljoner pund, antydde en smula gåtfullt:

– Det kommer att hända mycket under de sista tre dagarna nästa vecka. Vänta och se. Var beredda.

Först dock, toppmatch på White Hart Lane i dag:

Tottenham-Liverpool.

Mauricio Pochettino mot Jürgen Klopp. Kan ge intressanta besked.

ANNONS

Djurgården möter Hammarby i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Av: 

Peter Wennman

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Manchester United

Zlatan Ibrahimovic

Manchester City

Magnus Wennman