Drömmen lever – efter monsterputt

SPORTBLADET

”Rock'n'roll-golf” – räddad av glödhet putter

RIO DE JANEIRO. Gulddrömmen lever.

Henrik Stenson gjorde inte sin livs runda, men räddades av två monsterputtar – den ena på 33 meter.

– Min längsta i karriären, säger han.

Som Henrik Stenson alltid brukar säga både inför under under tävling: ”Det här är ett maraton, ingen sprint. Du kan aldrig vinna någon på torsdag eller fredag, men du kan spela bort dig”.

Det har han inte gjort.

Men han fick kämpa under fredagens runda.

Först mot ösregn, sedan mot sig själv – men gick trots allt runt på 68 slag, tre under par, vilket innebär fortsatt hugg på ledaren Marcus Fraser.

– Jag kan inte säga att vi har ett 100 procent laddat batteri. Den senaste månaden har tagit på krafterna. Men det är positivt att man kan få ihop ett scorekort som står sig bra, trots att man inte är 100, säger Stenson.

Galna puttar

Dagens slag? utan tvekan puttarna på hål numer två och tre.

Den enda sänktes från cirka 20 meter och innebar birdie. Den andra rullade hela vägen ner i koppen från över 30 (!) meter och räddare par.

– 108 fot sa de att den var. Alltså över 30 meter. Det är min lägsta putt i karriären, säger Stenson.

Och den kom lägligt.

Humöret var inte på topp när han slog den.

– Det regnar, det blåser, jag har ett tufft utslag, handsken är blöt så jag kramar i lite extra och slår ett riktigt dåligt utslag ner i vattnet.

– Men sen lyckas jag få upp den på green med träfyran och då tänker jag bara: ”Hoppas jag får upp den här putten nära för en bogey”. Hade jag blivit erbjuden en bogey där och då hade jag tagit den direkt och sprungit till nästa tee, säger han.

Putten på tvåan då? Den på cirka 20 meter.

– Den framstår ju som en ”tap-in” jämfört med den på trean. Men den måste ha varit 15 meter i alla fall. Jag har inget emot om det blir vardag att man ”hålar” i några från de avstånden, säger Stenson.

”Här vi vill vara”

Nu är han ensam trea, två slag bakom ledaren Marcus Fraser, med två varv kvar att spela.

Drömmen om ett OS-guld lever i allra högsta grad.

– Halvvägs genom tävlingen ligger vi på ett bra ställe. Det är mycket golf kvar att spela. Men det är någonstans där vi vill vara, säger Stenson.

David Lingmerth rivstartade fredagens runda med tre raka birdies men gick till slut runt på 70 slag. Han är totalt ett under par och på en delad 14:e plats.

– Spelet känns bra, så jag är lite besviken över att jag inte ligger bättre med. Men det är bara att köra på, säger han.

Se alla klipp från OS på viasatsport.se och hela OS live på viaplay.se

Följ Sportbladet på Facebook!

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS