Ny målsuccé: ”Är aktuell för VM då”

Wernbloom tvåmålsskytt i nya rollen

SPORTBLADET

Pontus Wernbloom öser in mål för CSKA Moskva.

Så frågan är: Bör 31-åringen göra comeback i landslaget?

– Varför inte? Om Pontus kan bidra är han aktuell, säger VM 94-hjälten Thomas Ravelli till Sportbladet.

Efter EM 2016 meddelade Pontus Wernbloom att han slutar i landslaget.

– Jag har låtit beslutet mogna några veckor. Nu känns det helt rätt. En nysatsning med landslaget kräver att man minst har ett tvåårsperspektiv och jag känner helt enkelt att jag inte har den kraften och energin längre, sa han.

Men då var då och nu är nu, som förbundskapten Janne Andersson brukar säga.

Tvåmålsskytt

Wernbloom har visserligen inte uttryckligen sagt att han kan tänka sig en comeback i ”Blågult”‚ men frågan har kommit upp på tapeten igen sedan 31-åringen – i en framflyttad roll som anfallare – gjort braksuccé med sitt CSKA Moskva.

Häromveckan satte han det avgörande 2-1-målet när CSKA slog Basel i Champions League – och på lördagen kom nästa succé när det ryska storlaget gjorde den 615 mil (!) långa resan till Khabarovsk. Wernbloom blev nämligen tvåmålsskytt i 4–2-segern, som spelades i omkring 20 (!) minusgrader.

Med ett halvår kvar till fotbolls-VM – och med en korsbandsskadad Jakob Johansson och en Albin Ekdal med ständiga skadeproblem – är frågan:

”Bör Pontus Wernbloom göra comeback i landslaget?”

”Är aktuell”

VM 94-hjälten Thomas Ravelli, 58, är inte främmande för det. Han ser gärna att den före detta IFK Göteborg-spelaren återvänder.

”Varför inte? Om Pontus kan bidra är han aktuell”, skriver Ravelli i ett sms till Sportbladet.

Annars har ”comeback-snacket” handlat uteslutande om Zlatan Ibrahimovic på senare tid, men Ravelli ser gärna att något mer oväntat namn kliver in som ”VM-joker”.

”Jag hoppas det kommer fram fler spelare som utvecklas och kan konkurrera om platserna. Hoppas det dyker upp någon liknande som Brolin gjorde när han kom med till VM 90 i Italien och gjorde succé”, skriver Ravelli.

Sportbladet har sökt Pontus Wernbloom via hans agent, Carl Fhager, utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM