Skidstjärnorna kommer inte på Idrottsgalan

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

avEmelie Fredriksson, Malin Wahlberg

SPORTBLADET

RUKA/STOCKHOLM. Idrottsgalan blir i år utan Charlotte Kalla, Stina Nilsson och de andra längdstjärnorna.

De saknas både bland nomineringarna och kommer inte heller att synas till på röda mattan.

– Jag kan säga till 99 procent att ingen av dem kommer att gå. De brukar knappt gå när de är nominerade, säger presschefen Katarina Medveczky.

Inga längdskidåkare är nominerade till Idrottsgalan som hålls i januari och de har därför bestämt sig för att inte gå på tillställningen, meddelar förbundet från finska Ruuka där världscuppremiären inleds imorgon.

Beslutet är föga förvånande, då längdstjärnorna brukar vara skeptiska till galan även vid nomineringar på grund av risken för sjukdom bland annat.

”Vill inte bli sjuka”

– Jag kan säga till 99 procent att ingen av dem kommer att gå. De brukar knappt gå när de är nominerade. Nu är det mitt under säsongen och OS-år och de vill inte bli sjuka och försöker undvika stora folkmassor, säger presschefen Katarina Medveczky till Sportbladet.

Idrottsgalan äger rum månaden före längdskidåkarnas stora mål OS.

Rikard Grip säger till Expressen att de får se till att göra en bra säsong i år så att de får fler nomineringar vid nästa gala.

De främsta svenska längdskidåkarna det gångna året var Charlotte Kalla, som tog två silver och ett brons i VM, och Stina Nilsson som tog nio segrar i världscupen.

ARTIKELN HANDLAR OM