Skid-VM i Falun 2015

Medaljhoppet får råd – av reserven

Av: 

Kristoffer Bergström

Carl Quicklund.
Carl Quicklund.

SPORTBLADET

Falun. Det såg ut som att medaljhoppet Calle Halfvarsson gav Carl Quicklund värdefulla råd inför morgondagens sprint.

Men skenet bedrog.

– Det var tvärtom. Jag hade lite bättre glid så han ville höra hur jag gjorde, säger Quicklund.

Klockan nio i går kväll lämnade Emil Jönsson slutgiltigt återbud till VM. Beskedet var samtidigt ett klartecken för reserven Carl Quicklund att han skulle få tävla i torsdagens sprint.

Efter dagens träning har 23-åringen blandade känslor.

– Det känns bra, men jag lider såklart med Emil, säger han.

Quicklund har på egen hand bekostat ett höghöjdsläger i italienska Livigno inför VM. Han ser sig egentligen som distansåkare, men hoppas här i Falun kunna ta sig vidare från prologen och kanske nå topp 20. Som bäst har han kommit på plats 30 individuellt i världscupen, det var i Otepää i mitten av januari.

"Jag hade bättre glid"

En situation väckte Sportbladets nyfikenhet under träningen. Calle Halfvarsson, Sveriges kanske största medaljhopp i herrsprinten, stannade vid upploppet och diskuterade något med Quicklund.

Gav han några tips till den mindre rutinerade åkaren? Lärde Halfvarsson ut något som tagit honom till den absoluta världstoppen?

– Det var tvärtom, faktiskt. Vi snackade lite upploppsstakning. Jag hade lite bättre glid, så han ville höra hur jag gjorde, säger Quicklund.

Så hur gjorde du?

– Vi snackade om att få fram stavarna så att man får ett bra häng.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skid-VM i Falun 2015

Skid-VM

Calle Halfvarsson

Carl Quicklund