Medaljhoppet får råd – av reserven

Carl Quicklund.
Carl Quicklund.

Falun. Det såg ut som att medaljhoppet Calle Halfvarsson gav Carl Quicklund värdefulla råd inför morgondagens sprint.

Men skenet bedrog.

– Det var tvärtom. Jag hade lite bättre glid så han ville höra hur jag gjorde, säger Quicklund.

Klockan nio i går kväll lämnade Emil Jönsson slutgiltigt återbud till VM. Beskedet var samtidigt ett klartecken för reserven Carl Quicklund att han skulle få tävla i torsdagens sprint.

Efter dagens träning har 23-åringen blandade känslor.

– Det känns bra, men jag lider såklart med Emil, säger han.

Quicklund har på egen hand bekostat ett höghöjdsläger i italienska Livigno inför VM. Han ser sig egentligen som distansåkare, men hoppas här i Falun kunna ta sig vidare från prologen och kanske nå topp 20. Som bäst har han kommit på plats 30 individuellt i världscupen, det var i Otepää i mitten av januari.

"Jag hade bättre glid"

En situation väckte Sportbladets nyfikenhet under träningen. Calle Halfvarsson, Sveriges kanske största medaljhopp i herrsprinten, stannade vid upploppet och diskuterade något med Quicklund.

Gav han några tips till den mindre rutinerade åkaren? Lärde Halfvarsson ut något som tagit honom till den absoluta världstoppen?

– Det var tvärtom, faktiskt. Vi snackade lite upploppsstakning. Jag hade lite bättre glid, så han ville höra hur jag gjorde, säger Quicklund.

Så hur gjorde du?

– Vi snackade om att få fram stavarna så att man får ett bra häng.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.