Nytt nederlag för favoriten: ”Skäms”

SPORTBLADET

Föll i genrepet: ”Riktigt, otroligt, otroligt illa”

Northland är favoriter till ett nytt SM-guld.

Men i kvartsfinalgenrepet mot Telge Basket åkte mästarna på en ny knock.

– Jag skäms, säger coachen Jens Tillman.

Northland Basket vann klubbens första SM-guld i fjol. I år tror många på ett nytt. Men i seriefinalen mot Udominate blev det förlust och i sista gruppspelsmatchen mot Telge åkte laget på en riktig stjärnsmäll.

– Tråkigaste matchen i hela mitt liv. Det är så långt ifrån någon slags tändning. Vi hittade mycket som var bra med Umeåmatchen. Men i dag, jag vet inte. Riktigt otroligt, otroligt illa från samtliga spelare, säger coachen Jens Tillman.

Du är besviken på spelarna?

– Mm, det är jag. Jag brukar vara ganska beskyddande, men ibland ska man inte vara det. Jag skäms idag. Jag vill inte skämma ut mig själv ännu mer genom att ljuga. Jag älskar den här gruppen, men ibland måste man aga de man älskar. Eller aga, det är inte så att jag ska piska upp dem, men du fattar vad jag menar.

”Tror de är skakiga”

Tabellsexan Telge vann med 61-57 och har satt sig i respekt inför kvartsfinalserien där lagen möts.

– Det var en väldigt viktig seger för oss mentalt. Vi har haft det lite tufft, men det här var en riktig laginsats. Jag tror absolut att de är lite skakiga och vi får lite självförtroende. Men de är nog extremt revanschsugna också så vi är beredda på det mesta, säger Olheim.

Tillman är dock övertygad om att Northland inte kommer att stå för en liknande genomklappning när slutspelet börjar på lördag.

– Vi behöver den här väckarklockan, helt övertygad om att de ser bra ut på lördag. Jag kommer inte att behöva skälla på dem. Jag känner den här gruppen och de vill aldrig någonsin se ut såhär igen. De skäms, säger Tillman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket