Mauler: ”Det är min fight – end of story”

SPORTBLADET

Alexander Gustafsson kräver att få gå upp mot Jon Jones

Jon Jones är skadad och UFC-fighten mot Daniel Cormier skjuts upp till januari.

Det gillar inte Alexander Gustafsson som vill ha sitt returmöte med Jones.

Nu sågas UFC av ”The Mauler” på sociala medier.

”Det är löjligt”, skriver Gustafsson på Instagram.

Foto: Från ”The Maulers” Facebook.

Det var ”The Mauler” som skulle ha mött Jones på UFC 178 den 27 september. Men en meniskskada hindrade svensken från sitt returmöte med amerikanen. Men nu är alltså även Jon Jones skadad och matchen mot Maulers ersättare Daniel Cormier skjuts upp till 3 januari.

”End of story”

En nyhet som knappast gått ”The Mauler” obemärkt förbi. Nu vill svensken ha tillbaka sin returmatch till det nya datumet.

– Tills dess kommer jag att vara mer än redo. Det var min fight från början och jag VILL ha fighten som förste utmanare. End of story!”, skriver The Mauler.

Lite senare la svensken ut en ny uppdatering på sociala medier. Han ser inte ut att få tillbaka fajten – och nu tror Gustafsson att den senaste tidens tjafs mellan Jones och Cormier är orsaken till att UFC väljer att låta de två amerikanerna gå matchen.

Slogs på pressträff

För en vecka sedan började Jones och Cormier att slåss i samband med en medieträff. De bråkade även verbalt på Twitter och i intervjuer.

”Tydligen tycker UFC att det hypar en match mer att bete sig som clowner på en presskonferens än att göra århundradets match, det är löjligt”, skriver Gustafsson till en bild på sig själv och Jones på Instagram.

Redan strax efter bråket på presskonferensen gick den svenske fajtern ut och kallade tjafset för ”barnsligt”.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA