Hansdotter petas från lagtävlingen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

BEAVER CREEK. André Myhrer, Mattias Hargin, Maria Pietilä Holmner och Anna Swenn-Larsson kör lagtävlingen för Sverige.

Då petas Frida Hansdotter.

– Hon är givetvis besviken, säger förbundskapten Fredrik Steinwall.

Sveriges kanske största medaljchans är i lagtävlingen på tisdag. I tre av fyra VM där disciplinen funnits med har det blivit svensk medalj. Men det alpina landslagets största stjärna Frida Hansdotter petas från lagtävlingen.

I stället tar Anna Swenn-Larsson och Maria Pietilä Holmner plats i laget tillsammans med André Myhrer och Mattias Hargin. Sara Hector och Markus Larsson är reserver.

– Vi tror att Anna och Maria är snabbare än Frida i parallell utefter vad vi har sett på träning, säger förbundskapten Fredrik Steinwall. 

Hur tog hon emot beslutet?

– Hon är en tävlingsmänniska och är i enormt slag i slalom, sedan är det ju en annan disciplin. Hon ville jättegärna köra, men så är det i uttagningar, vi tränare gjorde en gemensam bedömning att de andra är snabbare.

– Hon var givetvis besviken, men accepterar beslutet från oss tränare.

”Slåss om medaljerna”

Swenn Larsson är taggad inför tävlingen.

– Jag känner inte att jag har fått ut det jag haft hittills så jag ska försöka ge järnet nu och fokusera på det jag ska göra. Jag älskar parallell, säger hon.

Pietilä Holmner ser också fram emot lagtävlingen.

– Jag känner mig sugen att åka och redo. Vi tränade lite parallell i Stemboat så det känns bra. Det kommer att vara lite tajtare avstånd än vad vi kört förut, nu kommer det att vara elva meter så det kommer att vara lite mer tempo. Det tror jag passar, lite mer slalom, säger hon.

Nytt för i år är även att det finns två hopp i banan som förhoppningsvis inte ska ställa till det för mycket för det svenska åkarna.

– Det känns bara bra, det är kul, säger ”PH”.

Vid VM i Schladming för två år sedan tog Sverige silver. Då med Hansdotter, Piteilä Holmner, Hargin och Myhrer i laget.

– Jag tror att vi har väldigt goda chanser, vi får se vilka vi möter. Men vi är där och slåss om medaljerna, säger Myhrer.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN