Alpint

Vonn: ”Jag har aldrig tvivlat”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Fri från medicin och depression har Lindsey Vonn fått tillbaka självförtroendet

Lindsey Vonn har kämpat med ett skadehelvete och en depression.

Nu ställs hon inför nästa utmaning – ett VM på hemmaplan.

– Jag har aldrig tvivlat på mig själv, säger stjärnan.

På flygplatsen i Denver välkomnar Lindsey Vonns röst.

På hotellen rullar bilder från stjärnans comeback­säsong och väl på plats i Vail och Beaver Creek pratar alla om det 30-åriga hemmahoppet.

Efter den första störtloppsträningen i Beaver Creek, där Vonn var fyra, omringas hon av ett enormt medieuppbåd. Men Vonn själv verkar ta uppståndelsen med ro och stannade en timme i den mixade zonen.

– Jag är bara glad att vara tillbaka, hemma och frisk och känna mig bra och självsäker, säger hon och ler.

– Det är inget OS, men för mig känns det som det. Det känns som en fantastisk möjlighet.

Blev historisk

Vonn, som bor i Vail, går in i VM med en enorm press – men med ett lika stort självförtroende. Sedan comebacken efter skadehelvetet har det blivit fem segrar och en andraplats på tio tävlingar och hon har hunnit med att bli historisk efter att ha slagit Annemarie Moser-Prölls rekord på 62 världscup­segrar.

– Jag har aldrig tvivlat på mig själv. Jag har alltid vetat att jag skulle komma tillbaka, jag visste bara inte hur lång tid det skulle ta. Det har definitivt varit en snabbare väg till toppen än jag hade trott, men jag är så klart väldigt tacksam för hur det har gått, säger Vonn.

Under VM i Schladming i februari för två år sedan slet Vonn av korsbandet och bröt skenbenet efter en otäck krasch. Sedan följde ytterligare en knäskada som gjorde att amerikanskan missade OS och blev borta från skidåkningen i ett år.

– Jag känner mig lugnare nu, mer avslappnad och glad.

Tiger Woods stöttar

Vonn har kämpat med depression en längre tid och tvingas ta medicin för problemen varje dag. Men sedan har själv sagt att hon nu mår bättre än någonsin.

– Jag har bra dagar och jag har dåliga dagar. Men jag har accepterat vem jag är och jag går vidare, sa hon till Focus i oktober.

Som stöd har Vonn inte bara hela det amerikanska folket och hemmapubliken. På plats i Beaver Creek finns också pojkvännen ­Tiger Woods.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint