Johan Olsson tveksam till världscupen

SPORTBLADET

”Han känner sig sliten”

Foto: Johan Olsson.

Skid-VM i Falun är över men i helgen fortsätter världscupen i finska Lahti.

Truppen till tävlingarna är uttagen men det är tveksamt om Johan Olsson ställer upp.

– Det var en tuff femmil för Johan under VM, han har ännu inte bestämt sig om det blir Vasaloppet eller världscupen, säger förbundskapten Rikard Grip.

Till helgen börjar världscupen i skidor om igen. Under lördagen är det tävlingar i sprint och på söndag ska damerna och herrarna ta sig an 10 respektive 15 kilometer klassiskt. De flesta namn som var med i VM är med men Marcus Hellner saknas.

– Läget är bra med Marcus men han känner sig sliten efter VM. Han är hemma för träning och gör sig redo för fristilsloppet helgen efter, säger Rikard Grip.

”Vasaloppet är planen”

Det är många åkare som känner sig slitna efter VM. Bland andra Johan Olsson, i nuläget lutar det åt att det blir Vasaloppet för svensken.

– Johan har alltid haft en plan att åka Vasaloppet. Det var en tuff femmil för honom och han behöver få lite distans till VM, säger Rikard Grip.

I truppen finns en debutant, Erik Silver, från IFK Umeå.

– Erik har visat framfötterna i vinter. Senast vid Scandinaviska cupen i estländska Joulumäe åkte han bra och nu vill vi se honom i världscupen, säger Rikard Grip.

Finns det några fler som kan överraska?

– Det är svårt att säga såhär direkt efter ett mästerskap. Den som har med sig bra energi och motivation har en bra chans till en toppplacering, avslutar Rikard Grip.

ARTIKELN HANDLAR OM