Kowalczyk svimmade i backen: ”Låg livlös”

Uppdaterad 2018-12-28 | Publicerad 2015-01-11

Justyna Kowalczyk efter lördagens lopp över 10 km.

Justyna Kowalczyk svimmade under Tour de Skis sista etapp.

Polskan fick söka vård och berättar nu själv om de dramatiska minuterna.

– Jag vet inte själv vad som hände. Men jag har fått berättat för mig att jag låg i snön och var medvetslös i fyra minuter, säger Kowalczyk, till polska tv-kanalen TVP, enligt nrk.

Justyna Kowalczyk avslutade aldrig Tour de Ski. Den avslutade etappen upp för slalombacken Alpe Cermis var krävande för många. För den polska stjärnan gick det illa.

Kowalczyk svimmade av och enligt polska Eurosport fördes hon till en vårdcentral i Val di Fiemme.

– Vi fick höra att åkare sett Kowalzyk ligga livlös på marken. Vi vet inte vad som hände, men hon är inte i sin bästa form och kanske gav hon upp, sade den polske journalisten Grzegor Wojnarowski, enligt NRK.

”Allt är under kontroll”

Kowalczyks assisterande tränare Alexander Wierietielny gick tidigt ut och berättade att det inte var någon fara med polskan.

– Justyna svimmade och fick föras till sjukhus med ambulans för undersökning. Som tur är var hennes bror med så allt är under kontroll, säger han till Eurosport.

Enligt polsk media kan kollapsen ha berott på för låg blodsockernivå.

TVP-journalisten Aleksander Dzieciolowski rapporterade senare att Kowalczyk togs till en vårdmottagning. Vid sin sida hade hon sin bror, Tomasz, som är en hjärtspecialist.

Kowalczyk blev utskriven efter en medicinsk kontroll strax efter klockan 16.00 på söndagseftermiddagen.