Två förlorare i bedrövligt bottenmöte

SPORTBLADET

Brynäs och Malmö närmar sig kvalspel

Gävle

Efter 1-1 i bottenmötet mellan Brynäs och Malmö snackades det om kvalserien.

Med det här spelet hamnar de bägge lagen just där.

- Det är inte hundra procent klart, men mycket tyder på kvalserien, säger Mif-tränaren Dan Hobér om sitt lags chanser.

Efter åtta raka förluster för Malmö tog Dan Hobér sin första poäng som tränare.

- Det känns inget speciellt, det är ingen våldsam glädje, säger Hobér.

Dystert var det också i Brynäs. Matchens stora vinnare var i stället Luleå, HV 71 och Södertälje som ligger före elvan och tolvan i elitserien.

Att Brynäs, som har störst chans att undvika kvalspel sett till poängen, inte vann gör att det är fyra poäng upp till tian Luleå.

- Vi tänker inte på kvalserien, fastslår Brynästränaren Roger Kyrö.

Malmö, hela 17 poäng från Luleå, har dock börjat vänja sig vid tanken.

- Vi har inte gett upp men nu gäller det att hålla alla i laget vid gott mod inför kvalserien, säger Hobér och menar att det inte är rätt läge att peta någon ur laget nu och ge den spelaren dåligt självförtroende.

- Sen hoppas vi också på förstärkningar.

Drabbningen i Gavlerinken höll usel kvalitet i två perioder. Främst från Brynäs sida och kanske borde skåningarna ha avgjort tillställningen i stället för att låta Brynäs komma in i tredje perioden med 1-1 på resultattavlan.

- Vi var värda att vinna, men man måste göra mål, suckar Hobér.

För hemmalaget låste det sig helt i två perioder och trots att matchen betydde så pass mycket, eller kanske just därför, kom man ingenstans i anfallszon.

- Ängslan och oro, jag vet inte vad det är, säger Kyrö, nedstämd och tystlåten efter matchen.

- Jag är besviken att vi inte kan ta tre poäng hemma. Men vi presterar inte, spelar inte bra i första perioden. Malmö var bättre i första och delar av andra så kanske är 1-1 rättvist.

Såväl Kyrö som Hobér har tagit över sina lag under säsongen. Men de rätta resultaten har inte kommit och de två kan mycket väl få göra sällskap ner i en kvalserie.

- Många pratar om att de är ekonomiskt bra att spela kvalserien. Så är det inte, det är enbart en nervpärs där man kämpar för klubbens existens. Det är faktiskt vad som står på spel för en klubb på den här nivån. Att åka ner i allsvenskan innebär mycket för ekonomin, säger Malmötränaren Hobér.

Ljuspunkten i Brynäs var att Andreas Dackell gjorde comeback tidigare än planerat och var en av de tongivande i hemmalaget.

- Han har tränat den här veckan men kan inte spela en hel match än, förklarar Kyrö.

Han ser fortfarande ljuset i tunneln.

Lars Frank/TT