Hårresande bra, Linnélls lirare...

SPORTBLADET

Johan Flinck: Det enda som stör svenskarna är tyska frisörer

SKÖVDE

Sverige-Island 36-31.

"Linnélls lirare" är fortfarande obesegrade.

Alla spelare är skadefria.

Det enda som stör svenskarna är tyska frisörer.

Ny förbundskapten, nya spelare och nytt spelsystem.

Det svenska landslaget kämpar mot klockan för att allt ska hinna stämma till VM om 16 dagar.

Men VM-uppladdningen går helt enligt planerna: två segrar mot Island, inga spelare skadade, tunga träningar där kombination efter kombination sitter, truppen visar upp hela sin bredd i matcherna och utanför plan är den uppenbart harmonisk.

Det verkar faktiskt bara vara frisörerna, de tyska, som stör.

I Borås i onsdags kom först Marcus Ahlm och sedan Stefan Lövgren fram till mig och frågade om jag hade sett nån frisör i stan. Den sistnämnde förklarade:

- Vi är inte helt nöjda med de tyska frisörerna. Därför försöker vi alltid klippa oss när vi är i Sverige, log Lövgren och drog ner kepsen djupare över skallen samtidigt som han verkade se hela Scorpions originalbesättning framför sig.

Snabba förbättringar

Nu ska vi inte hänga ut Boråsfrisörerna, men tydligen ska laget komma i harmoni med sina frisyrer först på Tylösand i Halmstad i helgen. Men även om mycket ser bra ut, på plan alltså, så finns det naturligtvis en del som snabbt måste bli bättre redan till fyrnationsturneringen nästa helg.

Vänsterkanten - inte ett mål (och knappt ett skott) därifrån på två matcher.

Två- och tremanskontringarna - det är för plottrigt nu.

Aggressiviteten i 6-0-försvaret.

Kim Anderssons skytte.

Mittsexavsluten.

Vad som ska bli bättre längre fram, till VM, tar vi senare och njuter under tiden av att den mäktige Lövgren är tillbaka. I går låg han bakom Sveriges samtliga första sex mål.

Han är fortfarande obesegrad efter comebacken, fem matcher i Kiel plus två landskamper, och hade lovat att inte raka bort skägget förrän han förlorade. I går försvann ändå en del efter matchen.

- Det såg för jävligt ut.

Nu väntar vi bara på att en svensk frisör ska klippa till.

Johan Flinck

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll