Vetlanda åtta sekunder från ny skräll

SPORTBLADET

Sandviken avgjorde i slutsekunderna

Vetlanda BK är säsongens stora överraskningslag i bandy-Sverige. Under fredagen var smålänningarna nära att sätta krokben för finaltippade Sandviken. Först åtta sekunder före slutsignalen fixade Magnus Muhrén Saiks seger.

- Vetlanda är roligare än sitt rykte. Vi känns lite starkare men de var bra, säger Saiktränaren Anders Jakobsson.

Foto: Avgjorde Magnus Muhrén slog till med åtta sekunder kvar att spela.

Nästan 2000 personer hade kommit till Tjustkulle för att se poplaget Vetlandas hemmapremiär i elitserien. De kunde njuta av en riktigt bra match.

- Det var öppet spel och chanser hit och dit. Jag tycker att vi kunde avgjort tidigare, men det var tufft, säger Jakobsson.

Muhrén hjälte — med åtta sekunder kvar

I paus var ställningen 2-2. Saik tog ledningen när Daniel Eriksson smällde in 4-3 på hörna drygt 20 minuter från slutet. Velanda såg efter lagkaptenen Stefan Nordéns kvittering ändå ut att få med sig en poäng, då - med åtta sekunder kvar att spela - klev Magnus Muhrén fram.

- Han får bollen ute vid sargen vid mittlinjen, drar två man och skjuter strax utanför straffområdet. Ett riktigt vackert mål, säger Anders Jakobsson.

Hultqvist på plats

Förbundskaptenen Kenth Hultqvist fanns på plats på Tjustkulle för att studera de spelare som tagits ut i den 25-mannatrupp till VM som på fredag ska bantas till 16 namn. Bäst av landslagsspelarna var Saiks evighetsmaskin Stefan Söderholm som gjorde ett enormt jobb på mittfältet.

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy