Sömnigt av både blågult och fyran

SPORTBLADET

Christina Lindström: Handbolls-VM har inte börjat ännu

Ett sömnpiller till match. Och en storsatsning av TV4 som höll lika lågt tempo som spelet.

Handbolls-VM i Tunisien har inte börjat ännu. Inte för det svenska laget i alla fall. Utklassningen mot Australien var bara uppvärmning. Förhoppningsvis var TV4:s första sändning från Sfax också startsträcka för kanalen.

Det började med en halvtimmes försnack - som kunde varit kortare.

Sedan ville Linnéll bara komma i gång med spelet, men Patrik Ekwall undrade förbryllande nog om han var spak. Spak? Det hade Ingemar Linnéll ingen anledning att vara. Men han har inte har samma öppna spontana sätt som Bengan Johansson.

Just skillnaden mellan Bengan och Ingemar hade ju samme Patrick Ekwall använt sin krönika till att dissekera. En inte förvånande, men ganska klarsynt analys av ledarskiftet. Ekwall visade hur Bengan med sitt leende lyckats sitta kvar som förbundskapten för länge. Ok, så ge då Linnéll-utan-leendet en chans.

Ekwall hängandes över den svenska bänken kunde vi varit utan. De korta intervjuerna gav inget extra. Som svar på hans fråga om det inte var kul, sa Ljubomir Vranjes "Kul? Nja" och jag är dömd att hålla med Vranjes. Någon kul tillställning blev det inte. Det tände aldrig till. Och när det är en match med så lågt tempo kräver det mer av kommentatorerna, men Robert Perlskog och Claes Hellgren kändes lika loja och sömniga som de gjorde oss i tv-publiken.

Andreas Larsson satt som expertkommentator bredvid Andreas Odén. Presentationen av den förre spelaren var minst sagt pinsam, men Andreas Larsson höll hög klass i sina kommentarer och analys. Och han rankade ju redan före matchen Australien sist i hela VM, vilket efteråt nästan kändes som en underdrift.

BÄST

Sämst

Christina Lindström