Frölunda vände underläge i Mora

SPORTBLADET

Gick från 0-2 till 4-2

Mora

Hemmaledning med 2-0 räckte inte. När matchen mellan Mora och Frölunda var slut stod det 2-4 på ljustavlan.

- Första perioden var inte bra från vår sida. Men vi är ett bra lag och ville verkligen vinna denna match också, sade Frölundas lagkapten Jonas Jonsson som avslutade målskyttet.

Foto: Glada miner i Frölunda efter Jonas Johnsons 4-2-mål.

Frölunda och Mora är de lag som gjort flest mål i elitserien. De bjöd också på en underhållande inledningsperiod, även om den bara innehöll ett mål. Så långt var spelet jämnt.

Efter Moras 2-0-mål började hemmapubliken att vädra morgonluft, en sensation såg ut att vara på gång. Då skruvade Frölunda upp farten ett par snäpp och tog genast ett rejält grepp om matchen. Utdelningen lät heller inte vänta på sig. Innan halva matchen var spelad hade Frölunda kvitterat och kunde också göra 3-2 i spel fem mot tre. Därefter kontrollerade Frölunda matchen.

Mora hade ett gyllene läge att kvittera i sista perioden när laget fick spela fem mot tre över en minut. Men trots bra tryck i Frölundas zon fick inte Mora till några riktigt heta chanser.

Inga motivationsproblem

- Några problem med motivationen hade vi inte. Varje match är en ny match som vi verkligen vill vinna. Vi är ett bra lag och de NHL-proffs vi har i laget har också tillfört en del, sade Jonas Jonsson.

- Men det är inte lätt att vinna mot Mora. De har ett bra lag och kämpar hela matchen, fortsatte han.

Matchen i matchen mellan klubbkompisarna i Ottawa, Marian Hossa i Mora och Daniel Alfredsson i Frölunda, slutade oavgjort. Båda tillhörde de bättre i respektive lag, men de matchades knappt mot varandra på isen.

- Vi har inte pratat med varandra, nu är det våra respektive lag som gäller. Jag tycker att vi gjorde en bra match, frånsett första perioden. Själv gick det hyfsat. Jag hade några bra skottläge "mitt i slottet" men sköt ett mitt på benskydden och ett precis utanför, sade Alfredsson.

Alfredsson hamnade till skillnad från Hossa i poängprotokollet då han var med i framspelningen till Per-Johan Axelssons 3-2-mål.

Inga önskemotståndare

Chansen finns att Frölunda och Mora drabbar samman även i slutspelets kvartsfinaler. Ska Mora dit så behövs poäng i kommande veckas matcher mot Brynäs och Malmö.

- Mora är bra, så bra att de ska kunna ta sig till slutspelet. Men för oss är det bara serien som gäller just nu. Vi har inte någon önskemotståndare när det är dags för slutspelet, sade Jonas Jonsson.

Sune Karlsson/TT