Bra comeback av Susanna Kallur

SPORTBLADET

- Nu vill jag till OS

Stockholm

Det var B-finalen alla hade väntat på.

Susanna Kallur slutade sexa i sitt comebacklopp med tiden 13,15.

- Nu vill jag till OS, sade häcktjejen efteråt.

Det var i maj som något hände under träningslägret i Italien. Baksidan av låret gick sönder och läkarna sade att Susanna Kallur förmodligen var borta från OS.

Men medan tvillingsystern Jenny sprungit in sig i OS-truppen med 12,88 och en fjärdeplats i Golden League har Susanna tränat och rehabiliterat sig hemma i Falun. Det har gått bättre än vad de flesta vågat hopas på. Till tisdagens DN-gala var hon redo för comeback.

I en B-final, lika stark som en OS-semifinal, slutade Susanna på sjätte plats bakom ukrainskan Krasovska (12,93), polskan Trywianska (12,96), nigerianskan Atede (13,04), samt jamaicanskorna Dixon (13,06) och Golding-Clarke (13,07).

- Så skönt, pustade "Sanna" efter sitt comebacklopp.

- Jag är jättenöjd med mitt lopp och kände absolut ingenting av min skada.

Möte med SOK

Tiden 13,15 är i trakten av det förbundskapten Ulf Karlsson ville se för att kunna övertyga Sveriges olympiska kommitté (SOK) om att låta Susanna få följa med systern Jenny till Aten.

Susanna vill gärna till OS.

- Jag var lite spänd i dag och vet att jag kan springa mycket bättre än så här. Det är upp till andra att bedöma om det här räcker för att åka till OS, sade "Sanna" och syftade på det möte förbundskapten Karlsson skulle ha med SOK sent på tisdagskvällen.

I A-finalen var Jenny Kallur sexa på 13,04. Regerande världsmästarinnan Perdita Felicien, Kanada, vann på tiden 12,61.

Mohamed till Aten?

Dalkullan Kallur var en i en kvintett svenskar som jagade OS-platser i det strilande regnet på Stockholms Stadion, med blandade resultat.

Hinderlöparen Mustafa Mohamed slog personligt rekord med drygt fyra sekunder. Hans 8.19,31 på 3 000 meter hinder borde räcka för att beveka SOK. Mohamed är den tredje svensken - efter Anders Gärderud och Dan Glans - att nå under 8.20, den gräns som satts upp som en OS-kvalgräns. Mohamed slutade tia i tävlingen.

Däremot hade höjdhopparna Staffan Strand och Linus Thörnblad, samt stavhoppare Oskar Janson, svårare att hävda sig i regnet.

Strand och Thörnblad stannade både på 2,24 medan Janson rev ut sig redan på 5,45.

Lars Markusson/TT