Sågade laget efter förlusten mot rivalen

Norrköping Dolphins föll i seriefinalen mot Södertälje Kings

avMalin Wahlberg

Foto: Sofia Andersson/M&F FOTO

NORRKÖPING. Norrköping Dolphins förlorade seriefinalen mot Södertälje Kings.

Efter matchen var mästarcoachen Adnan Chuk inte nöjd med lagets insats.

– Vi lät dem styra och ställa hur de ville, det går ju inte på den här nivå, säger han.

Norrköping Dolphins och BC Luleå nämndes mest i förhandssnacket. Men nu har Södertälje Kings seglat upp som den stora guldfavoriten. 

Kings kopplade greppet om seriefinalen mot Dolphins i den andra perioden och hade en ledning med 45-36 i paus. 

Det märktes att det var en toppmatch med mycket känslor och hemmacoachen Adnan Chuk på sig en teknisk foul efter att ha klagat på ett domslut.

”Folk såg vad som hände”

Trots att Kings såg ut att ta en relativt komfortabel seger efter att Auston Barnes och Toni Bizaca dragit i viktiga skott i fjärde utmana Norrköping hela vägen. 

Men det blev till slut förlust med 72-77 för mästarna. 

– De spelar ut oss totalt i första halvlek. Vi är på hälarna och steget efter hela tiden. Det gör att de hittar rytmen. De gör 45 av 77 poäng i första halvlek. Vi måste bli bättre och träna bättre och bli lika bra som dem, säger Dolphins-coachen Adnan Chuk och fortsätter: 

– Vi undvek kontakt och lät dem styra och ställa hur de ville. Det går ju inte på den här nivån mot de här motståndet, de är alldeles för bra för det.

Ni fick många domslut mot er i slutet och du fick en teknisk, vad säger du om domarna?

– Det var folk som såg vad som hände. Jag vill inte vara den som dömer ut någon, folk såg och får bilda en egen uppfattning.

”Ville visa att vi är att räkna med”

Södertäljecoachen Ludwig Degernäs var betydligt nöjdare med sina spelare efter segern.

– Vi har en högre intensitet och vill mer i dag. Det är det stora. Jag är jättenöjd med grabbarnas intensitet, offervilja och fajten i laget, säger han och fortsätter: 

– Vi ville visa att vi är ett lag att räkna med. Sedan vet vi att både Norrköping och Luleå var favoriterna innan säsongen, men vi vill visa att vi kan vara med och fajtas. 

Det är ni som är guldfavoriter nu? 

– Det är klart att om man leder får man väl kanske kallas favoriter.  Men man får inte glömma bort att vi mötte Norrköping nu två gånger ganska tätt inpå. Vi visste att december skulle bli en tuff månad så jag är väldigt glad att vi tar två segrar.

ARTIKELN HANDLAR OM