Doldisen Davis Cup-hjälte för Sverige

avTT

Foto: Peter Schneider / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Sverige är tillbaka i tennisens finrum.

Davis Cup-debutanten Jonathan Mridha blev svensk hjälte då han vann den avgörande singelmatchen i playoffmötet med Schweiz.

– Helt sjukt, säger 23-åringen.

23-årige Mridha, rankad 1094 i världen, vann mot Sandro Ehrat, som är rankad ännu lägre, med 3–1 i set (4–6, 6–3. 6–4, 7–6), och säkrade därmed segern mot Schweiz.

– Det var nervöst, jag har aldrig känt sådana här känslor. Det är helt annorlunda, det går inte att träna sig till det här, säger Mridha i en video på svenska tennisförbundets Instagram-konto.

Efter vändningen var han minst sagt nöjd – och lättad.

– Det känns helt sjukt alltså. Robert (Lindstedt) sa innan jag skulle börja värma upp: 'Ingen press, men du måste vinna'. Det var det enda jag tänkte på hela matchen. Vad som än händer så måste jag vinna, säger Mridha.

Tillbaka i världsgruppen

Segern med 3–2 i matcher fixades, förutom via Mridhas seger, efter att Markus Eriksson vunnit en singelmatch i fredags och dubbeln med Robert Lindstedt under lördagen.

Sverige är nu tillbaka i världsgruppen, som är den högsta divisionen i Davis Cup, nästa år. Där har Sverige inte varit sedan 2012. Man kommer dessutom vara seedat i kvalomgången.

Både Sverige och Schweiz saknade sina bästa spelare. Schweiz saknade sina världsstjärnor Roger Federer och Stan Wawrinka och i Sverige tackade bröderna Elias och Mikael Ymer nej till spel.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Davis Cup

Tennis