Hamilton snabbaste F1-föraren i Ungern

avAnna Andersson

Publicerad:

”Är väldigt positivt”

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton.

En usel helg i Tyskland.

Men i Ungern tycks Lewis Hamilton trivas bättre.

- Detta var en mycket positiv dag, säger britten som var snabbast under båda passen.

När F1 kommer till Budapest så brukar det vara varmt och soligt. Det var det i dag också, men det kom också en rejäl regnskur. Den gjorde att det under det andra träningspasset var riktigt blött på vissa delar av banan, lite fuktigt på andra och helt torrt ännu en bit bort. Därför var det väldigt svåra förutsättningar och ett par förare kraschade, däribland Mercedes Michael Schumacher som förstörde fronten på sin bil i regnet.

Ändringar på bilen

Snabbast var McLarens Lewis Hamilton, både under för och eftermiddagen.

- Det var en riktigt positiv dag, därför är jag väldigt nöjd, säger han till internationella medier.

- Vi har gjort ett par förändringar på bilen  för att anpassa den till den här banan. Vi är på rätt väg, men det finns fortfarande mycket arbete kvar att göra. Red Bull ser snabba ut, det gör även Lotus och Ferrari. Med andra ord så får vi inte ta någonting för givet, vi måste jobba vidare. Detta var bara den första dagen.

Kvalet nyckeln till segern

I Tyskland senast var hans teamkollega Jenson Button tvåa, själv tvingades han bryta loppet. Ett lopp som egentligen tog slut betydligt tidigare med en punktering. Nu hoppas han på att bilen och han själv hittar rätt och att de kan vara med i toppen redan under morgondagens kval.

- Kvalet är jätteviktigt, det är väldigt, väldigt svårt att köra om här. Det är nästan omöjligt. Därför är startplatsen extremt viktig, säger Lewis Hamilton.

- Många förare kommer att stanna ute på banan länge, det handlar om strategier med två eller tre stopp. Det handlar alltså mycket om var du ligger på banan och var du kommer ut. Det är väldigt viktigt. När du startar l långt fram är det enklare och det hade varit en bra start på helgen om vi kunde få in båda bilarna i de första två startleden.

Räikkönen trivs i bilen

Näst snabbast under eftermiddagen var Lotus Kimi Räikkönen, han var åtta under den första träningen.

- Vi har lyckats förbättra min bil under de senaste tävlingshelgerna så jag är rätt nöjd. Vi gör små förbättringar på inställningarna, men det är nya förbättringar hela tiden och det går åt rätt håll, säger han i ett pressmeddelande.

Kvalet avgörs i morgon eftermiddag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1