Motorsport

Stallchefen i tårar efter jätteskrällen

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Sergio Perez tvåa i Malaysia

Peter Sauber hade tårar i ögonen.

Inte ens han hade trott att Sergio Perez skulle vara tvåa i Malaysia.

– Det är helt fantastiskt, vilken kille, säger stallchefen.

Den 22-årige Sergio Perez från Mexiko som kör för Sauber har ofta varit snabb, men i det kaosartade F1-loppet i Malaysia fick han sitt genombrott.

När McLarens Lewis Hamilton hade problem i depån och lämnade över ledningen till Fernando Alonso lyckades han hålla sig kvar bakom spanjoren. Teamet tog besluten om däckbyten i rätt ögonblick och även om han stannade ute på regndäcken ett varv för länge så pressade han Fernando Alonso och hade chansen att vinna loppet.

– Jag trodde att jag skulle kunna ta honom, jag hade säkert gjort det också om jag inte hade gjort ett litet misstag där när det var något varv kvar. Jag kom lite långt ut efter en kurva och fronten släppte lite och det blev tufft. Jag tappade nog segern där, men jag är ändå väldigt nöjd med min andraplats, säger Sergio Perez.

Det var även hans stall. För Peter Sauber, vars team debuterade i F1 1993, var detta en riktigt bra placering – stallet har aldrig vunnit ett GP-lopp och detta var den sjunde pallplaceringen.

”Otroligt härligt”

– Detta var helt otroligt härligt, verkligen nervöst, säger Peter Sauber med tårarna i ögonen till RTL:

– Han är väldigt snabb och duktig, men man får hålla i honom lite. I grunden är vårt stall en bra plantskola och han måste få lite tid att utvecklas i sin takt. Han har ingen press på sig, han måste få vara barn ett tag till.

Det sista sa han med en hälsning till Ferrari, som har Sergio Perez i sitt juniorprogram och det har de senaste dagarna ryktats om att de gärna vill se honom vid sidan av Fernando Alonso redan under den här säsongen.

– Jag var faktiskt lite överraskad över att Lewis Hamilton och de andra inte kunde ta in på Sergio under loppet, utan att han i stället ökade avståndet till de som jagade honom. Men en förare kan bara vara så bra som hans bil är, annars så fungerar ingenting, säger Peter Sauber.

– Utan det sista misstaget hade han säkert vunnit, våra däck var helt klart bättre än Ferraris. Men jag tycker att vi ska vara mer än nöjda med en plats på pallen.

F1 gör nu en paus över påskhelgen och återkommer till Kinas GP den 15 april.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1