”Själv har man ju blivit ratad”

Nelin om revanschen efter guldet: De har inte hjälpt mig med någonting

avPatrik Brenning

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport Player.

PYEONGCHANG. Guldet i herrarnas stafett kröner skidskyttelandslaget magiska OS.

Efter framgången skickar Jesper Nelin nu också en passning till Sveriges olympiska kommitté som han menar aldrig har trott på skidskyttesatsningen.

– Själv har man ju blivit ratad, säger Nelin.

Jesper Nelin körde andrasträckan när det svenska stafettlaget i skidskytte slog till med ytterligare en praktsensation på banorna i Sydkorea. 25-åringen ser nu guldet inte bara som en stor framgång utan även som en revansch på de som tvivlat.

”Kollar priset hundra gånger”

Bland dem, Sveriges olympiska kommitté.

– SOK hade ganska låga mål med det här OS:et och framförallt oss skidskyttar har de underskattat, säger Nelin.

På vilket sätt?

– Själv har man ju blivit ratad. Det har inte hjälpt mig med någonting även om vissa här har fått stöd av SOK. De har sagt att vi klarat kvalgränserna i i stafetterna i år och det är där de tyckt att vi haft en chans men nu har vi ju tagit två individuella medaljer och två stafettmedaljer så jag tror de får tänka om nu.

Jesper Nelin säger att han fram till OS mer eller mindre gått runt på stödet från en enda sponsor. Situationen har krävt att 25-åringen inte bara blir expert på skidskytte utan även på att fördela sina ekonomiska resurser rätt.

– Vi har fått ganska bra stöd av förbundet i och med att de betalar alla läger och så men sedan får man leva snålt. Jag är ganska bra på att spara och ska jag köpa något så kollar jag olika priser hundra gånger. På utländska sajter och allt.

Tror du stödet från SOK kommer förändras nu?

– Nej, det tror jag inte. Det är fyra år till nästa OS så jag tror att de kommer ligga lågt ett tag.

Hoppas på skyttevall i Borås

Samtidigt tror och hoppas Jesper Nelin på en annan effekt av OS-guldet.

– Hela det svenska skidskytteförbundet kommer garanterat få ett uppsving och det känns ju kul. Framförallt kanske det kan inspirera till fler unga skidskyttar som kan komma och trycka på underifrån. Det är vad jag hoppas på nu och det skulle vara jättekul om det framförallt hände i min hemregion Borås och de trakterna. Att skidskyttet blir större även i södra Sverige. Det börjar komma mer och mer och jag tror de funderar på att bygga en vall i Borås så jag hoppas att det blir av nu.

Nelin-vallen kanske?

– Ja, det låter fint.

LÄS MER: OS TV-tider lördag 24 februari

LÄS MER: OS 2018: Alla dagar, alla grenar
LÄS MER: Medaljligan i OS 2018
LÄS MER: OS resultat 2018: Gren för gren

ARTIKELN HANDLAR OM