Fyra elitklubbar nekas elitlicens

SPORTBLADET

Får nu överklaga besluten

Foto: Jonas Davidsson.

Speedwaylaget Valsarna visste att elitlicensen inte skulle beviljas. Hammarby, Indianerna och Vargarna fick också avslag i första instans och får nu överklaga besluten.

– I nuläget väljer vi att inte kommentera enskilda fall, säger Jon Lindberg, koordinator på SSI (svensk speedway och isracing).

Speedway och ekonomi har under många år varit ett hett ämne. Men att hälften av elitserieklubbarna skulle nobbas elitlicens för 2013 är ett mycket sämre facit än de senaste åren. Besluten är tagna på resultaten för verksamhetsåret 2011.

– De klubbar som har negativt kapital har nu två veckor på sig att komma in med en trovärdig handlingsplan och överklaga till styrelsen. Samma tid gäller om dokumentationen inte varit riktig, säger Jon Lindberg.

Valsarnas ordförande Lennart Andersson konstaterade att hans klubb kommer att behöva rekonstruktion redan efter tisdagens match när nytt kontrakt säkrades den sportsliga vägen, Andersson behövde inte sätta fredagskaffet i vrångstrupen när beskedet kom.

Aktieägare skjuter in pengar

Hammarbys ordförande Tommy Cederlund var heller inte överraskad.

– Vi har en taxeringsrevision på oss. Den är inte klar så ingen revisor har kunnat skriva på de papper som krävs, det hade vi redan meddelat. Visst har det gått sämre ekonomiskt än vi hoppats men vi har aktieägare som kommer att skjuta in de pengar som behövs, sade Cederlund.

Dan-Åke Moberg, ordförande i Indianerna, var mest förbryllad sedan han tagit emot beskedet.

– Jag har personligen lämnat in alla papper och trodde allt var klart, det verkade så. Men vi ska snabbt lämna in den plan som krävs. Vi har inga problem med skulder, sade han.

Vargarna som kom sist i elitserien kommer inte att flyttas ner ytterligare en serie om klubben inte får elitlicens för 2013.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway