Ijeh ledde Malmö till storseger mot Blåvitt

SPORTBLADET

Nu har han gjort 12 mål på 11 matcher

GÖTEBORG

Malmö FF tog gruvlig revansch för fjolårets två stora nederlag mot IFK Göteborg i fotbollsallsvenskan.

MFF imponerade på Gamla Ullevi och vann med 4-0 (2-0).

- Våra skickliga forwards sprang sönder Göteborgs försvar, myste Malmötränaren Tom Prahl.

Peter Ijeh ordnade två av målen och utökade ledningen i den allsvenska skytteligan. Nigerianen är nu uppe i tolv fullträffar. Och den farlige Ijeh hade bud på ytterligare två mål när han dels sköt en frispark i stolpen, dels avlossade ett volleyskott som Bengt Andersson räddade.

Forwardskollegan Andreas Yngvesson inledde målskyttet och Erik Johansson fastställde slutresultatet med ett läckert skruvat skott.

- Vi fick utdelning på fyra av sex avslut mot mål. Allt föll på plats den här gången, påpekade Prahl.

Lugn kväll för Asper

Målvakten Mattias Asper fick en ganska lugn kväll i sin allsvenska comeback och behövde inte göra några spektakulära parader för att hålla nollan i den på papperet svåra bortamatchen.

- Mattias agerar lugnt och det smittar av sig. Den nykomponerade backlinjen var väldigt gedigen, berömde Prahl.

Blåvitts tränare Stefan Lundin hade förstås svårt att hitta något positivt. Han medgav att laget har problem med försvaret.

- När Malmö gjorde 2-0 redan efter en kvart var det ett bakslag som vi inte lyckades ta oss ur. Resten av matchen blev svår och det här kan sätta spår i framtiden. Vi måste sluta oss samman och jobba med problemen, menade Lundin.

Bra borta

Det enda roliga för hemmapubliken var att förre målvakten och klubbdirektören Thomas Wernerson var tillbaka på läktaren efter sin svåra sjukdom.

- Det var skoj även om MFF var klart bättre. Jag känner mig helt återställd och planerar att återgå till arbetet med Fotbollskväll, berättade Wernerson.

Där får han fler tillfällen att kommentera MFF - som ser ut att bli en het kandidat till SM-guldet. Med förstärkningarna Asper och den finländske mittbacken Jussi Nuorela ser defensiven stark ut. Framåt har de ljusblåa flera duktiga anfallare: Peter Ijeh, Andreas Yngvesson och den på tisdagen avstängde Niklas Skoog. Den erkänt kloke tränaren Tom Prahl har ett intressant material att jobba med.

Dessutom tar laget många poäng på bortaplan. Detta var den fjärde segern på fem besök i fiendeland.

Redan i nästa rond väntar en publikmatch i Skåne. Malmö tar emot toppkollegan Landskrona i ett hett derby. Genom tisdagens trepoängare avancerade MFF förbi Landskrona i tabellen och tog över andraplatsen bakom ledande Örgryte.

TT