Nu rustar HV 71 för slutspel

SPORTBLADET

Lückner: Vi kan slå alla lag

KARLSTAD

Turbulensen har lagt sig.

Nyckelspelarna är tillbaka.

Då är HV 71 ett lag att räkna med igen.

Smålänningarna avslutade grundserien med att slå tillbaka Färjestad med 4-2.

- Vi vet att vi kan slå alla lag, säger HV-tränaren Harald Lückner efter fjärde raka segern.

För Färjestad var andraplatsen i serien redan säkrad före gårdagens match. HV spelade för att undvika Färjestad i kvartsfinal.

Det märktes.

HV inledde starkt

Smålänningarna öppnade matchen i ett rasande tempo och ett Färjestad på halv maskin fick se tre puckar trilla in i eget mål innan första perioden var över.

Det kunde varit än fler.

- Vi skänker bort första perioden. Låg alldeles för långt ifrån i markeringen. Dåligt, suckar FBK-tränaren Bengt-Åke Gustafsson efter matchen.

HV punkterade matchen när Johan Davidsson satte 4-0 i andra periodens första minut. Hemmadefensiven var under all kritik. Färjestad gjorde en godkänd andra halva av matchen men Stefan Liv i HV-målet hindrade Färjestad från att komma närmare än 4-2.

Harald Lückner var nöjd efter matchen.

- Grabbarna ska ha all heder för den här insatsen. Vi kämpar med näbbar och klor och gör det framgångsrikt, säger HV-tränaren som hade en simpel förklaring till lagets förvandling de senaste omgångarna.

- Vi släpper in mindre mål och gör fler.

Är det så enkelt?

- Det finns givetvis många faktorer. Vi har fått tillbaka nyckelspelare som gått skadade. Vi har marginalerna med oss i viktiga lägen. Framgång föder framgång, menar Lückner som också vågar påstå att HV kommer bättre rustat till slutspel jämfört med i fjol.

Mer rutin - större chanser

- Stefan Liv har ett års rutin från slutspel. Det samma gäller för några andra killar i laget. Det betyder mer än man tror. Får vi bara vara skadefria kan vi slå alla lag.

Oroväckande för HV var att backen Jouni Loponen fick utgå i går efter en ful slashing på handen från Färjestads Hannes Hyvönen. I och med förlusten på tisdagskvällen riskerade inte Färjestad att få HV 71 i kvartsfinal.

- Jag är inte så intresserad av vilket lag vi får i kvartsfinal. Ska man ta SM-guld måste man slå alla lag, säger Färjestadstränaren Bengt-Åke Gustafsson.

Då måste Färjestad spela betydligt bättre än laget gjorde på tisdagskvällen.

TT