Von Eckermann tvåa i Rolex Grand Prix

Foto: BILDBYRÅN
Henrik von Eckermann och Mary Lou visade klassen i Rolex Grand Prix.
SPORTBLADET

Henrik von Eckermann var nära att ta sin första seger i stortävlingen Rolex Grand Slam i Geneve.

Bara världsettan Kent Farrington kunde rå på svensken, som kvitterade ut en check på två miljoner kronor för andraplatsen.

Söndagens stora Grand Prix i Geneve ingår i hoppningens Grand Slam-serie med stora prispengar och därtill chans till bonusar för den som kan ta två eller tre segrar i rad. Alla ryttarna från fredagens Top 10 Final fanns i startfältet, tillsammans med 30 till av världens bästa.

Henrik von Eckermann och Mary Lou satte en klockren nolla på den tuffa banan och blev ett av fem felfria ekipage till omhoppning. Där gick de åter i mål utan någon rivning och gick upp i ledning på tiden 45.49 sekunder.

Kent Farrington, USA, på Gazelle fick jobba för att rida ikapp den tiden och låg något efter fram till näst sista hindret. På transportsträckan fram till sista hindret satsade han allt, Gazelle längde galoppsprången några decimeter till, klarade sista hindret utan problem och klockades på 44.96 sekunder.

Segern gav 3,3 miljoner kronor.

Peder Fredricson och H&M Christian K, tredjeplacerade i fredagens Top 10 Final, rev ett hinder i grundomgången men hade näst bästa tid av 13 ekipage på fyra fel och slutade på en niondeplats.

I Grand Slam-serien ingår också två utomhustävlingar, en i tyska Aachen och en i Calgary, Kanada. Den enda som hittills vunnit alla tre hoppningarna i rad är britten Scott Brash.

ARTIKELN HANDLAR OM