Verstappen bäst på hemmaplan - och poäng för Ericsson

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

I femte försöket vann Red Bull på hemmaplan.

– Det var fantastiskt, säger segraren Max Verstappen.

Men det är Ferrari som tagit över kommandot i VM.

Lewis Hamilton tog starten av Österrikes GP och hade sedan greppet, till dess att hans teamkollega Valtteri Bottas tvingades bryta med tekniska problem. När den virtuella säkerhetsbilen kom ut på banan gick bilarna från Red Bull och Ferrari in i depå - och det tog också över kommandot i racet. Max Verstappen körde moget och kunde köra hem Red Bulls första seger på Red Bull Ring .

– Jag behövde ta poäng och detta var riktigt bra. Jag hoppas att vi kan fortsätta så, säger Max Verstappen efter målgång.

– De var ett tufft lopp och det var svårt att ta hand om däcken, men det känns fantastiskt att få vinna på Red Bull Ring.

Vann före Ferrari-bilar

Han vann före Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel - båda Ferrari.

– Jag försökte ta ett par platser i starten, men det fungerade inte och jag tappade tråden lite. Jag fick kämpa med bilarna från Renault och Haas och tappade lite tid, analyserade Vettel.

– Den här dagen handlade om att begränsa skadorna och även om det kunde ha varit bättre så var det rätt bra ändå.

Marcus Ericsson tog poäng

I och med att båda Mercedes bröt loppet så tog Ferrari många viktiga poäng i kampen om VM. Sebastian Vettel gick upp i lendingen av VM och har en poäng ner till Lewis Hamilton inför Storbritanniens GP som avgörs nästa helg.

Längre ner i fältet körde Marcus Ericsson riktigt bra och han tog VM-poäng för andra gången i år. Svensken som startade från ruta 18 hade niondeplatsen, men fick lämna den till sin kollega strax före mål.

– Det var ett av mina bästa race i F1, det här racet och det i Bahrain är de två bästa som jag har kört i år, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

– Det var skönt att få slå tillbaka efter den besvikelse som kvalet var. Jag kände mig grymt stark, bilen var grym och det var ett grymt race.

Ericsson släppte förbi kollegan

Detta efter att Charles Leclerc släppt förbi Ericsson i hopp om att svensken skulle kunna attackera Fernando Alonso som låg åtta, men när det inte lyckades fick Ericsson betala tillbaka till sin kollega.

– Jag attackerade Alonso, men tyvärr så räckte in det och då fick jag lämna tillbaka platsen till Charles, tyvärr, säger Ericsson.

– Det är fantastiskt bra att båda förarna får poäng, det var en bra strategi och ett bra depåstopp.

Nästa VM-deltävling avgörs i Storbritannien om bara en vecka.

– De är kul med mycket race, nu ska jag ladda om och Silverstone är alltid en favoritbana, säger Ericsson till TV-kanalen.

– Jag brukar alltid vara snabb där och det tänker jag fortsätta med.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM