Ecclestone vill se Formel 1 i Ryssland

Av: Johanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Promotorn letar nya banor

Bernie Ecclestone letar nya F1-arenor, tidigare har han förklarat att han gärna vill se ett formel 1-lopp i New York. Nu siktar promotorn in sig på Ryssland.

Bernie Ecclestone, vill se F1 både i Ryssland och New York.
Foto: Hasan Jamali, AP
Bernie Ecclestone, vill se F1 både i Ryssland och New York.

Redan i år kommer F1-cirkusen att inta en nybygd bana i Korea och 2011 är det dags för Indien att få sitt eget GP. Men Bernie Ecclestone är inte nöjd, han vill se Formel 1 på fler arenor.

Nu avslöjar promotorn att han planerar för F1 i Ryssland 2012 och i New York 2013. Snacket om att köra ett GP i Ryssland är ingen nyhet, möjligheten har diskutarats förut och forne Arrowschefen Tom Walkinshaw var inkopplad på ett sådant projekt redan för tio år sedan, skriver webbplatsen totalF1.com.

Sotji ett alternativ

Nu har planerna på ett ryskt GP-race tagit ny fart sedan Vitalij Petrov som förste ryss någonsin har tagit en förarplats i Renaultstallet. Enligt totalF1.com är de mest sannolika platserna för ett F1-GP Sotji där vinter-OS ska hållas 2014, eller Moskva.

Ecclestone lobbar hårt för att F1-kalendern ska utökas till 20 race i stället för som årets 19 deltävlingar, och risken är att någon av de klassiska europeiska banorna får stryka på foten.

– Vi kommer att förlora några banor, så är det, men det finns några som vi kan ta bort utan några större problem. Jag har talat med arrangörerna för att se vad vi kan komma fram till, rapporterar totalF1.com att Ecclestone har sagt till Bloomsberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN