Motorsport

Annas Motorlista 17/7

POLE POSITION

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

1) Mark Webber

Hans ”inte illa för en andreförare” har varit veckans snackis. Nu har han dock talat ut med både Sebastian Vettel och Chris Horner, dessutom har de sjungit klassiker i hop på en grillfest.

Men nu kommer också ursäkten:

– Min kommentar var ett uttryck för australiensisk sarkasm, säger han.

Oavsett vad känns det nu som en spännande uppladdning inför Tysklands GP som avgörs nästa vecka - då har Sebastian Vettel hemmaplan...

2) Valentino Rossi

Gör comeback på Sachsenring i helgen. Den regerande mästaren har missat fyra race i motoGP på grund av sitt benbrott och ligger sjua i VM. Men nu gör han en attack - även om han inte räknar med att vara i toppform förrän om ytterligare någon månad.

<b>Viasat Motor 16.20</b>

3) Jac Villeneuve

Den gamle världsmästaren ger sig inte. Han var på väg tillbaka redan i år, men Stefan GP fick ingen statplats. Nu är hans eget team Villeneuve Racing som ett av de tre kvarvarande teamen som slåss om den 13:e startplatsen till 2011. Auto, Motor und Sport skriver att kanadensarens firma har sin huvudsits i England, men ingen vet vilka finansiärer som står bakom projektet eller vem som ska bygga bilen (även om det ryktas om att Flavio Briatore har ett finger med i spelet). FIA väntas ta ett beslut om den sista startplatsen i slutet av juli.

4) Peter Jansson

Inför lag-VM lämnar David Nelson jobbet som förbundskapten i speedway. Han hänvisar till att arbetsbelastningen var för hög eftersom han har ett civilt jobb också. Vargarnas lagledare Peter Jansson tar över uppdraget.

5) Randy Bernard

Indybossen är positiv till det nya chassit som Dallara bygger till 2012, det ger teamen stora friheter och är dessutom 45 procent billigare än den modell som nu används.

6) Kimi Räikkönen

Nu råder Sebastien Loeb finländaren att stanna i WRC.

– Det borde han göra. Det första året handlar om att lära sig, han kan helt enkelt inte konkurrera i år och slutar han nu så tappar han ett helt år. Kör han ett år till, då vet han vart han står, säger den store mästaren.

7) Chris Patterson

Gjorde en lysande insats i sin debut som kartläsare åt Petter Solberg. Ekipaget var trea i Bulgarien och norrmannen är nu femma i VM. Nästa tävling avgörs i Finland den 31 juli.

8) Frans Tost

Toro Rossos teamchef satsar på kontinuitet och bekräftar att de båda förarna Sebastien Buemi och Jaime Alguersuari kör för teamet även nästa år. Dessutom berättar han att man fortsätter att utveckla bilen och målet är plats åtta i märkes-VM.

9) Sakon Yamamoto

Han får en andra chans hos HRT, men till Tysklands GP är det Karun Chandhok som får lämna sin plats. Bruno Senna är med andra ord tillbaka i sin cockpit.

10) Christopher Vermeulen

Kawasakiföraren kraschade under Superbikeloppet på Brno och skadade knäet. Han hade redan problem med knäet och ska därför operera det och rehabililteringen tar ungefär sex månader och därför är säsongen över.

MOTORSTOPP

Bruno Senna

Var det ett E-mej som gick till fel avsändare som var anledningen till att han stod över ett race? Det påstår tyska Auto Bild. Enligt tidningen har Senna skickat ett mejl, där han var väldigt kritisk mot sin teamchef Collin Kolles, fel - han skickade det till Kolles. Därefter fick han sitta i skamvrån.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Anna Andersson