Överlägsen segrare

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ledde från start till mål

Foto: Eric Gaillard, Reuters
Mikko Hirvonen firar segern i Monte Carlo-rallyt.

Finländaren Mikko Hirvonen satte konkurrenterna på plats med besked när han vann Monte Carlo-rallyt. Fordföraren ledde från start till mål och var aldrig hotad.

Hirvonen var säkerheten själv på de vintriga vägarna, medan konkurrenterna föll i från en efter en. Sébastian Ogier höll ut längst, men fick utgå på transporten inför den sista sträckan sedan bilen gått sönder.

– Vi kunde inte reparera bilen så det var omöjligt att fortsätta, förklarade Ogier för webbplatsen irc. series.com

Tidigare i tävlingen hade Jan Kopecky drabbats av två punkteringar och halkat ner i resultatlistan, medan Kris Meeke kraschade så illa under fredagen att han tvingades bryta.

Hänninen tvåa

Hirvonens landsman Juho Hänninen tog två sträcksegrar i rallyt och slutade tvåa sedan Ogier brutit.

– Jag är glad över andraplatsen för rallyt var mycket tuffare än förra året. Men jag tycker att både jag och bilen har utvecklats så vi kan bli mycket starka i år, säger Škodaföraren Hänninen till irc.series.com.

Mikko Hirvonen var mycket nöjd med segern i det prestigefyllda rallyt.

Det har varit en dröm att vinna Monte Carlo-rallyt och bilen har varit perfekt hela tiden. Det var aldrig lätt, men tack vare teamet lyckades vi hålla ledningen hela vägen. Det var synd att Ogier fick bryta för vi hade en härlig fajt, men det var ändå en lättnad för mig när han stannade, säger Mikko Hirvonen till irc-series.com.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally