Vinter-OS

”Fick inte upp den fart vi ville”

Av: 

TT

SPORTBLADET

Sverige chanslöst mot Holland

Foto: Scanpix

Lagtempot i skridsko blev en alltför snabb historia för det svenska silverlaget från fjolårets VM.

Hollands skridskostjärnor blev för svåra och Sverige förlorade kvartsfinalen i lagtempo med 2,15 sekunder på fredagskvällen, svensk tid. De regerande världsmästarna tog kommandot direkt och tog ledningen med 86 hundradelar redan efter 400 av totalt 3 000 meter.

– De brukar alltid öppna hårt så det var ingen överraskning. Men vi fick inte upp den fart vi ville, sade Daniel Friberg efteråt.

Den svenska trion med Friberg, Joel Eriksson och Johan Röljer orkade inte komma tillbaka utan fick se Holland dra ifrån och vinna enkelt.

– Vi hade väl hoppats på att åka två till tre sekunder snabbare. Jag var inte lika avslappnad som jag brukar och sedan fick jag ingen fart när jag skulle dra. Det stämde helt enkelt inte i dag, sade Friberg

I de övriga kvartsfinalerna vann favorittippade Norge ytterst knappt mot Sydkorea med en marginal på tre hundradelar av en sekund. Kanada vann övertygande mot Italien medan USA programenligt slog Japan.

För det svenska laget väntar en oviss framtid.

– Vi ska ha ett möte om ett par veckor. Vi har haft stöd från SOK det senaste året. Men det är inte mycket om vi ska satsa heltid. Vi får se hur det blir, säger Friberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vinter-OS