Njursten stoppar inte Magnussens STCC-start

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Dansken opererades en vecka innan stadsracet

Jan Magnussen har opererats för njursten och tvingats byta sin BMW mot en Chevrolet inför stadsloppet i Göteborg.
Foto: Mediaempire
Jan Magnussen har opererats för njursten och tvingats byta sin BMW mot en Chevrolet inför stadsloppet i Göteborg.

Danske racingföraren Jan Magnussen har haft en tuff uppladdning inför stadsracet i Göteborg. Efter ett njurstensanfall tvingades Magnussen till operation.

– Det är inget jag önskar ens mina fiender, säger han till stcc.se.

En vecka innan stadsloppet i Göteborg tvingades danske racingföraren Jan Magnussen till operation. Orsaken var två smärtande njurstenar.

– Det känns bara bra nu, men det är inget jag önskar ens mina fiender, säger dansken till stcc.se.

Bilbyte

Operationen är inget som kommer att hindra honom från att tävla, när det drar ihop sig i helgen kommer Magnussen att stå på startlinjen. Men det blir inte i den bil han inledde säsongen i.

– Vi har haft så många problem med våra BMW-bilar så vi var tvungna att fatta det här beslutet, säger Magnussen och förklarar att han ska köra Chevrolet i Göteborg.

Nära att bryta

– Det är Michael Nykjaers fjolårsbil. Vi kör som ett enbilsteam, vilket inte är helt idealiskt och det ger oss en nackdel i helgen. Det är viktigt för mästerskapet att plocka poäng och vi har varit nära att bryta med BMW:n flera gånger i år, säger han.

Helgens tävling innebär en ny landskamp mellan de svenska och danska förarna. Enligt Magnussen fick de rödvita bröderna en tankeställare efter premiärmötet på Jyllandsringen.

– Vi trodde att vi skulle ha en fördel på Jyllandsringen men så var inte fallet. De danska teamen måste jobba hårdare och det är bra för sporten, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN