Antonio Lindbäcks VM-start är hotad

SPORTBLADET

Piratenföraren befaras ha brutit nyckelbenet efter en krasch i Polen

Foto: Antonio Lindbäck visade storform i matchen mot Vargarna förra veckan. Nu befaras han ha brutit nyckelbenet efter en krasch i Polen.

Speedwaystjärnan Antonio Lindbäck kraschade under en ligamatch i Polen i går.

Nu riskerar 24-åringen att missa VM-deltävlingen på Ullevi.

– Skadan kunde inte komma mer olämpligt. Jag är hungrigare än någonsin, säger han till Sportbladet.

Olyckan inträffade när Bydgoszcz slog Torun med 58–32. Antonio Lindbäck kom fel i utgången till den ena kurvan och brakade in i sargen.

– Jag kastades över styret och tappade luften. Jag kände att det inte var något fel med ryggen, men när jag skulle vända mig knakade det till, berättar han.

Med befarat nyckelbensbrott fördes svensken i ambulans till ett sjukhus i Bydgoszcz, där personalen inte visade något större intresse.

Röntgad i Polen

– På röntgenavdelningen tog de bara en bild. Jag fick inte ens träffa en läkare, säger Antonio Lindbäck.

När Sportbladet når honom sitter han mörbultad i bussen, på väg mot flygplatsen och planet som ska ta honom till Sverige.

– När jag kommer hem ska jag åka till akuten i Avesta, så att de får kolla på det. Efter omständigheterna mår jag ganska bra, men det sticker ut lite konstigt vid nyckelbenet. Det är som en bulle, säger han.

Antonio Lindbäck, som tävlar för Piraterna i elitserien, kommer inte att köra morgondagens returmatch mot Vargarna. Det är också ytterst tveksamt om han kan ställa upp i VM-deltävlingen i Göteborg på lördag. Lindbäck har fått ett wild card till Grand Prix-racet på Ullevi.

– Målet är att köra, men känner jag mig inte hundraprocentig satsar jag på GP-kvalet i stället, säger Antonio Lindbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway