Motorsport

STCC-tvåan får en hård match på hemmabanan

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Extravikter drar ner Sturesons chanser att försvara sin position

Johan Stureson är tvåa i STCC efter premiärracet i Danmark. I helgen väntar en ny match om pallplatserna på Sturesons hemmabana Knutstorp.
Johan Stureson är tvåa i STCC efter premiärracet i Danmark. I helgen väntar en ny match om pallplatserna på Sturesons hemmabana Knutstorp.

Efter premiärracet på Jyllandsringen ligger Johan Stureson tvåa i STCC-tabellen, men att upprepa de fina placeringarna från premiären blir tufft. BMW-bilarna dras med extravikter och Stureson får kämpa hårt på hemmabanan Knutstorp.

Till helgen är det dags för årets första STCC-lopp på svensk mark, förarna gör upp om poängen och pallplatserna på Ring Knutstorp. Johan Stureson körde bra i premiären i Danmark och blev femma och fyra, vilket fört upp honom till en andraplats i STCC-tabellen.

Men det viktsystem som tillämpas i serien kommer att göra det tufft för Stureson att prestera lika bra på hemmabanan.

Vikter som gör skillnad

– Det kommer att bli riktigt svettigt, en skillnad på 60 kilo kommer att påverka prestandan avsevärt, men det blir inspirerande att fajtas på hemmaplan inför hemmapubliken, säger Stureson i ett pressmeddelande.

BMW- och Volvobilarna kommer till start med 40 kilo i extravikt medan Volkswagen, Seat och Alfa Romeo i sin tur har blivit av med 20 kilo. Enkelt räknat kan 10 kilo gör cirka en tiondel på varvtiden.

Vill ha straffbana

Efter besöket i Danmark har Stureson och hans team upptäckt en innovation som man gärna skulle se i Sverige.

– Jag tycker att STCC bör införa straffbana som danskarna, då förhindrar man förhoppningsvis osjyst racing, säger teamchefen Per Stureson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

STCC